Caraş-Severin, Romania

ZĂVOI – Dacă lucrurile decurg în favoarea primăriei de pe Valea Bistrei, atunci banii europeni îi vor scoate din noroi pe localnici.

Pentru anul 2014, Primăria Zăvoi doreşte să pună la punct infrastructura rutieră, aşa că a şi trecut la treabă. „Am întocmit un studiu de fezabilitate pentru asfaltarea şi modernizarea străzilor din Măru şi Măgura, aproximativ 10 kilometri de străzi, care vor fi executate ca la carte, cu trotuare, şanţuri, rigole şi podeţe. Valoarea acestui proiect este de un milion de euro. De asemenea, în momentul de faţă, lucrăm la un al doilea studiu de fezabilitate pentru amenajarea trotuarelor, de-o parte şi de alta a DN 68 Zăvoi – Valea Bistrei – Vasiova. Avem în lucru şi un al treilea studiu, pentru alte două străzi din Zăvoi, pe care le dorim modernizate”, ne-a explicat primarul Ion Scorobete, care aşteaptă însă şi apariţia noului ghid de finanţare al Programului Naţional pentru Dezvoltare Rurală, în vederea accesării fondurilor europene, pentru realizarea celor trei obiective.

În momentul de faţă, la Zăvoi, se lucrează pe două fronturi. O echipă de muncitori la centrul de informare turistică, proiect demarat în 10 ianuarie, şi o alta, la grădiniţa din localitate. „Lucrările au mers ca pe roate la centrul de informare turistică. Construcţia este deja ridicată, urmează să fie acoperită în perioada următoare. Dacă vremea va ţine ca şi până acum cu noi, credem că, prin aprilie, putem face recepţia lucrării. Întreaga investiţie se ridică la 140.000 de euro, şi este finanţare europeană nerambursabilă. În ceea ce priveşte noua grădiniţă, aceasta este aproape gata, iar valoarea proiectului este de 800.000 de lei, din care 2% este contribuţia Consiliului Local Zăvoi. Restul fondurilor sunt guvernamentale”, a mai precizat Scorobete.

Noua unitate de învăţământ va fi inaugurată, cel mai probabil, în luna septembrie, înaintea începerii noului an şcolar.

Roxana Bălan Nafiru

Adaugă comentariu