Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEŞ – Aparatul care s-a pierdut în urmă cu câteva luni, în timp ce se încerca salvarea unei vieţi omeneşti, a fost înlocuit de producătorul danez cu altul nou.

„Managementul comun al situațiilor de urgență în zona transfrontalieră Caransebeș – Juzno Banatski”, proiect derulat de municipalitatea de pe Timiș și Sebeș în parteneriat cu Ministerul de Interne al Republicii Serbia, se apropie de final.

În momentul de față au fost demarate procedurile de înmatriculare și asigurare ale celor trei drone, iar municipalitatea are în vedere dezvoltarea unui centru zonal de supraveghere și intervenție în cazul situațiilor de urgență.

„Urmează să înmatriculăm cele trei drone la Autoritatea Aeronautică Civilă și să le asigurăm la o societate de profil, pentru a preveni eventuale probleme ce pot apărea în timpul manipulării. Precizez că, fiind în garanție, producătorul danez al dronelor a înlocuit aparatul pierdut în luna martie în cadrul unei intervenții pe timp de noapte. Mai mult, o să procedăm și la interconectarea aparaturii noastre cu cea a partenerilor sârbi printr-o simulare a unei situații de urgență”, a precizat viceprimarul Filip Strejariu.

Acesta a adăugat că la nivelul Serviciului pentru Situații de Urgență al municipalității s-a instituit un centru de comandă cu toate dotările necesare. „Dorința noastră vizează diversificarea activității centrului de comandă. Împreună cu firma furnizoare de la București și cu producătorul danez continuăm pregătirea unor noi piloți de drone și formarea unui centru zonal de supraveghere, prin angajarea a două-trei persoane, care se vor ocupa în permanență de simulări, prognoze și eventuale intervenții în situații de urgență”, a mai spus viceprimarul de Caransebeș.