Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Cum ar cere un dependent de droguri ajutorul unei persoane dragi este una din întrebările unui proiect educaţional.Un concurs pe teme antidrog se va derula joi, 23 februarie, de la ora 12.00, în amfiteatrul Colegiului Tehnic Cărăşan din Reşiţa, în cadrul proiectului educaţional „Drogurile îţi opresc zborul“. În competiţie sunt înscrise echipajele claselor implicate în implementarea proiectului, iar la eveniment vor participa şi poliţişti cărăşeni, alături de reprezentanţi ai Centrului pentru Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Caraş-Severin.

Proiectul pe care-l derulăm în cadrul Colegiului Tehnic Cărăşan încearcă să ofere o alternativă sănătoasă la consumul de droguri, respectiv implicarea elevilor în campanii de informare-educare organizate pe principiul transmiterii informaţiei de la egal la egal, precum şi realizarea de materiale educative cu tematica antidrog, spune Iudit Szabo, profesor în cadrul unităţii de învăţământ. Curiozitatea stă la baza firii noastre. Datorită curiozităţii, apare şi dorinţa de a învaţa cât mai multe lucruri, de a şti. Însă, unul dintre cele mai importante lucruri pe care sperăm să le înveţe elevii noştri este acela că, în viaţă, trebuie să ştii să spui şi «Nu!». În mod special să spunem «Nu!» drogurilor“.

Obiectivul general al proiectului îl constituie promovarea unor comportamente sociale dezirabile şi implicarea tinerilor în activităţi antidrog care să ducă la prevenirea antrenării lor în consumul unor astfel de substanţe.

Printre activităţile iniţiativei se numără aplicarea unui chestionar legat de consumul de droguri, analizarea rezultatelor şi reprezentarea lor, realizarea unui sondaj de opinie în fiecare clasă, în rândul elevilor şcolii şi prezentarea rezultatelor în cadrul concursului, redactarea unei scrisori ca şi cum ar fi concepută de către un dependent de droguri care cere ajutorul unei persoane apropiate, precum şi realizarea unui portofoliu care să conţină poze, pliante, desene, informaţii, sloganuri etc.

Antoniu Mocanu