Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – A precizat rectorul Doina Frunzăverde, referindu-se la rolul pe care are forul pe care-l conduce în crearea de noi locuri de muncă.

Forul universitar reşiţean a demarat anul trecut un program de asistenţă pentru întreprinzătorii locali, care a fost dezvoltat mai mult în ultimele luni, potrivit conducerii instituţiei. „Misiunea principală a Universităţii Eftimie Murgu din Reşiţa este aceea de a fi şi mai ales de a acţiona ca şi universitate în regiune şi pentru regiune, ceea ce înseamnă că universitatea trebuie să îşi asume, şi îşi asumă un rol activ în regiunea de origine, spune Doina Frunzăverde, rectorul forului. Ea s-a dezvoltat începând cu 1971. De-a lungul acestor 43 de ani, ea s-a dezvoltat în strânsă legătură şi susţinută permanent de comunitatea locală. Pe de altă parte, aşa cum este firesc, universitatea are datoria să susţină şi să ajute comunitatea locală în strădaniile de dezvoltare. Pentru că numai împreună, colaborând, vom putea să generăm locuri de muncă prin dezvoltarea întreprinzătorilor locali, şi bineînţeles locuri de muncă pentru absolvenţii universităţii din Reşiţa, prin aceasta să creştem angajabilitatea lor. Şi ceea ce este foarte important, urmărim nu doar creşterea numerică a locurilor de muncă disponibile, ci pregătirea unor absolvenţi care să aibă competenţe şi cunoştinţe relevante în domeniile care sunt căutate în regiune. Aceasta este misiunea principală a oricărei universităţi de ştiinţe aplicate sau, cum îi spunem noi, universitate în regiune şi pentru regiune”.

Forul universitar reşiţean şi-a prezentat programul de asistenţă pentru sprijinul mediului local de afaceri, care cuprinde, în primii săi muguri, intensificarea colaborării cu întreprinzătorii pentru a stabili nevoia de formare, stabilirea de stagii de formare în ograda acestora, în vederea perfectării unor ulterioare angajări.

Antoniu Mocanu

Adaugă comentariu