Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Banii vor fi regăsiţi în modernizarea a 27 de kilometri de conducte şi branşamente ale reţelei de gaze naturale din judeţul Caraş-Severin.

Distribuitorul regional de gaz promite, anul acesta, investiţii de peste 7 milioane de lei în reţeaua de gaze naturale din judeţul nostru. Este vorba despre cinci proiecte de investiţii, cu o valoare totală de circa 1,48 milioane de euro, care sunt planificate pentru acest an, pentru Caraş-Severin. Dintre acestea, patru vizează înlocuirea conductelor şi branșamentelor de gaze, iar altul urmăreşte modernizarea prin protecţie catodică (unul dintre mijloacele importante de reducere a vitezei de coroziune). Cele mai ample investiţii sunt promise pentru cele două municipii ale judeţului.

„În municipiul Caransebeş compania îşi propune mai multe proiecte de investiţii, două dintre acestea fiind cele de înlocuire conducte şi branşamente pe o lungime de circa 14 kilometri pe străzile Ardealului, George Coşbuc, Rovine, 1 Mai, Ion Luca Caragiale, Pipirigul Mic, Arinului, Teiului, Simion Bărnuţiu, Sarmisegetusa, Zabranului, Luţă Ioviţă, Rapsodiei, Bradului, Plopului, Pipirigul Mare, Pasionarea, George Enescu, Balta Sărată, Cernei, Ţarcului şi Calea Severinului“, se arată într-un comuniat remis redacţiei.

Nici municipiul de pe malurile Bârzavei nu va fi neglijat: „Alt proiect vizează înlocuirea reţelei pe o lungime de aproximativ cinci kilometri pe străzile Republicii, Liliacului, Romaniţei, Tineretului, Hunedoarei, Galaţi, Progresului, Roman, Muncii, Crizantemei, Narcisei şi Sportivilor din Reşiţa, şi tot aici compania va realiza lucrări de protecţie catodică la reţeaua de gaz, pe o lungime de patru kilometri“, se mai arată în documentul citat.

De asemenea, alţi 4 kilometri de conducte şi branşamente vor fi înlocuiţi în localitatea Vama Marga.

În zonele de competenţă, distribuitorul de gaz promite pentru acest an investiţii de 180 de milioane de lei (37,8 milioane euro). Aceşti bani se vor regăsi în modernizarea a peste 350 kilometri de conducte şi branşamente. Delgaz Grid, compania de distribuţie din Grupul german E.ON, administrează circa 22.650 de kilometri de reţele de gaze naturale în 20 de judeţe din partea de Nord şi de Vest a României (Cluj, Bistrița Năsăud, Maramureș, Satu Mare, Sălaj, Timiș, Arad, Bihor, Caraș-Severin, Hunedoara, Mureș, Sibiu, Alba, Harghita, Iași, Botoșani, Vaslui, Suceava, Neamț şi Bacău) şi o reţea de electricitate de peste 81.500 de kilometri în şase judeţe din Moldova (Bacău, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Suceava şi Vaslui).

Adaugă comentariu