Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Dacă Reşiţa nu prea mai are copii, are măcar criză de locuinţe, fapt ce duce la schimbarea destinaţiei unor spaţii.

Orice-ar fi, locuinţele rămân o eternă problemă, inclusiv la Reşiţa. Numărul de solicitări pentru acestea continuă să rămână la cote ridicate, de câteva mii, în special în zona socialului. Şi iată că în acest segment, aleşii reşiţenilor au luat, marţi, 30 iulie, câteva decizii importante, în cadrul unei şedinţe ordinare de consiliu. Prima vizează transformarea unor grădiniţe în… locuinţe.

Este vorba despre două instituţii de învăţământ preşcolar care au funcţionat în regim de închiriere în şase apartamente, toate aparţinând urbei de pe Bârzava. Una dintre ele a funcţionat pe Aleea Trandafirilor nr. 7, în două apartamente (Grădiniţa PN 10), iar alta pe Bulevardul Republicii nr. 1, în patru apartamente (Grădiniţa PN 4).

De asemenea, aleşii reşiţenilor au decis să aprobe închirierea blocurilor 1 şi 2 din Mociur. În total, în cele două imobile, fiecare cu câte două scări, vor locui, în bază de contracte de închiriere, un număr total de 164 de familii, 14 dintre apartamente rămânând libere, în pofida crizei de locuinţe

Antoniu Mocanu

Adaugă comentariu