Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – La Bistriţa s-au încheiat, recent, întrecerile Campionatelor Naţionale Şcolare de gimnastică ritmică, la care au participat sportive de la toate cluburile de profil din ţară. Competiţia a fost dominată de reşiţeanca Diana Văleanu, legitimată la Clubul Sportiv Şcolar.

O prezenţă oportună, aprobarea intrării în concurs venind dinspre federaţia de specialitate în ultimul moment. Pentru că, reamintim, Diana Văleanu urma să plece la Campionatele Europene de la Viena care vor începe joi, 30 mai.

Aşadar, un adevărat tur de forţă pentru sportivă. De altfel, pe lângă şansa ultimei verificări pentru competiţia continentală, aceasta a cucerit cinci medalii, împunându-se la individual compus, minge, cerc, măciuci şi panglică. Tot la nivel de senioare, colega sa Raluca Ungureanu s-a situat pe locul patru la individual compus, la cerc, minge şi măciuci, şi pe cinci la panglică.

Dar şi celelalte eleve ale antrenoarelor Luminiţa Laţcu şi Dana Târbă au fost la înălţime. Astfel, la categoria a III-a, echipa alcătuită din Alina Dumitruc, Bianca Dumitru, Alexandra Brăbete, Sara Poenariu şi Lorena Franţ s-a clasat pe locul trei. În plus, Alina Dumitruc a ocupat locul şase, la individual compus şi locul cinci la cerc, iar Bianca Dumitru poziţia a şasea, la coardă. Apoi, la categoria a IV-a, echipa, în formula Silvia Popa, Timmea Veseli, Cătălina Anghelina, Larisa Ristea, Nadira Boncilă, s-a situat pe locul patru.

În fine, la categoria a II-a, Andreea Gherman, Andrada Gherman, Ruxandra Blaga şi Iasmina Pau şi-au trecut în palmeres un loc cinci, pe echipe. De asemenea Andreea Gherman a înregistrat trei locuri cinci, la individual compus, minge şi cerc. Iar sora sa Andrada, a fost pe cinci la panglică şi pe şapte, la individual compus.

„Ne aşteptam la mai mult de la surorile Andreea şi Andrada, însă în acest an categoria a fost una foarte grea, ne-a precizat prof. Luminiţa Laţcu. Oricum, în ansamblu, suntem mulţumite. Rezultatele sunt promiţătoare pentru cele mai mici dintre sportive. Acum, îi ţinem pumnii Dianei Văleanu, să aibă evoluţii cât mai bune la europenele de la Viena“.

Adaugă comentariu