Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Deputatul de Caraş-Severin a explicat, într-o conferinţă de presă susţinută vineri, evenimentele care au dus, inexplicabil în opinia ei, la o sancţiune contravenţională în valoare de 2.000 de lei pe care Agenţia Naţională de Integritate i-ar fi aplicat-o atât ei, cât şi colegilor din Comisia juridică a Camerei Deputaţilor.

De asemenea, Schelean a precizat că a contestat respectiva sancţiune.

Parlamentarul a precizat că a primit oarecum amuzată vestea de stabilire şi sancţionare a contravenţiei pentru modul în care şi-a exercitat votul în Comisia juridică cu privire la încetarea mandatului deputatului Petre Roman.

„Nu am citit procesul verbal şi ştiu doar ce mi-a fost comunicat. Evident, voi contesta această amendă şi fac câteva precizări prin care să nu se interpreteze votul respectiv ca o tergiversare sau imixtiune a puterii legislative în cea judecătorească. Ni s-a cerut, la Comisia juridică, întocmirea unui raport de vacantare a locului de deputat al domnului Petre Roman. Ne-am întrunit în această comisie şi am studiat regulamentul şi statutul. Or, vacantarea, potrivit acestora, nu este atribuţia Comisiei juridice. Acesta este atributul preşedintelui Camerei Deputaţilor. Adică domnul Zgonea nici nu trebuia să ne trimită solicitarea unui raport, ci trebuia să facă ceea ce va şi face la plen: o pune pe ordinea de zi, ia act de vacantarea locului de deputat şi supune votului. Noi nu avem nicio atribuţie. Ceea ce a făcut Agenţia Naţională de Integritate, sancţionându-i pe toţi membrii Comisiei juridice este un abuz“, a precizat la Reşiţa parlamentarul.

Adaugă comentariu