Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Un maidanez reşiţean, pe jumătate paralizat, a cărui soartă părea să fie din start pecetluită, a ajuns vedetă într-o revistă britanică.

Reşiţenii activi în domeniul protecţiei animalelor au, din nou, un motiv de mândrie. Zilele trecute, Lucky, unul dintre căţeluşii adunaţi de pe străzile Reşiţei, care a ajuns în Marea Britanie cu ajutorul celor de la Dogs Center, a devenit vedetă. În urma unui concurs organizat de Dogs Today Magazine (Revista Câinii Astăzi), în care au fost înscrise 20 de patrupede pozate cât mai profesionist, Lucky a reuşit să cucerească inimile englezilor care l-au votat, astfel că acesta va apărea în toate promoţiile pentru The Pet Portrait Makeover Company, cu sediul în Bagshot, Surrey (Anglia).

La început, povestea lui Lucky nu părea deloc aşa norocoasă precum îi este numele. Şi asta pentru că patrupedul, salvat de pe străzile Reşiţei de către Loredana Palcovici, preşedintele asociaţiei Dogs Center, este paralizat pe jumătate, şi nu îşi poate folosi picioarele din spate. Motiv pentru care, pentru a se deplasa, i-a fost construit un cărucior special, cu care, după cum ne povesteşte Loredana Palcovici, „iubeşte să alerge şi să trăiască aproape la fel ca un câine normal, spune cea care l-a salvat. Este de o frumuseţe rară, foarte deştept şi abia aşteaptă, în fiecare dimineaţă, să îl pună stăpâna pe cărucior. Se bucură exact cum face orice alt căţel atunci când vede o lesă şi stie că va ieşi afară”.

Nu trebuie uitat faptul că Lucky nu este singurul patruped reşiţean care ajunge în străinătate. Tot în Marea Britanie a mai ajuns şi Bella, o altă căţeluşă paralizată, „de care familia adoptivă are grijă precum de propriul copil”, spune Loredana Palcovici, cea care a salvat-o şi pe ea de pe străzi.

Reprezentanţii asociaţiei Dogs Center ne-au vorbit despre greutăţile funcţionării unui ONG pe malurile Bârzavei, dar şi despre sacrificiile care trebuie făcute pentru ca lucrurile să meargă, şi au ţinut să precizeze că vor face în continuare eforturi pentru a le găsi patrupedelor stăpâni, dacă se poate în străinătate, pentru a le oferi o şansă. De fapt, asociaţia continuă campania de adopţii în Germania, unde mai multe organizaţii şi familii de iubitori de animale au oferit un cămin patrupedelor adunate de pe străzile Reşiţei.

Antoniu Mocanu

1 Comment

  1. Bravo! Nemtii, britanicii, olandezii, si toate tarile occidentale trateaza animalele de companie ca pe membri de familie, nu obiecte de care te poti descotorosi pe strada, sau pe care sa le lovesti, otravesti, impusti, etc. Ata este nivelul romanilor, cu extrem de mici exceptii.. Pacat!

Adaugă comentariu