Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Antrenorul echipei Metalul Reşiţa nu concepe decât victoria cu FC Bihor Oradea.

La reluarea campionatului Ligii a II-a de fotbal, Seria a II-a, Metalul Reșița va întâlni pe teren propriu pe FC Bihor Oradea. Partida care contează pentru etapa a XVII-a este programată sâmbătă, 28 februarie, de la ora 11, pe stadionul „Mircea Chivu“ din Valea Domanului.

Suntem obligați să câștigăm acest meci, spune antrenorul Daniel Oprița. Nu mai trebuie să ne plângem că lipsește unul sau altul. Sunt sigur că jucătorii pe care îi am la dispoziție vor da totul pe teren. Nu-mi fac probleme decât în privința terenului, pentru că plouă și știți cum arată gazonul; chiar și când e vreme bună avem parte de un teren foarte greu.“

Daniel Oprița a pomenit și despre indisponibilitățile din lot și despre situația noilor veniți: „Leonard Manole este accidentat de câteva zile. Claudiu Bălan nu poate fi legitimat până săptămâna viitoare, la fel și Hlinca. E posibil ca până la ora meciului să perfectăm și transferul fundașului Alexandru Dandea. Am apelat și la juniori, o să-i bag în teren, am încredere în ei, de aceea i-am luat. Trebuie să facă și ei pasul către echipa mare și sâmbătă au șansa să demonstreze că merită să joace în Liga a II-a.“

Mijlocașul Bogdan Szijj, de la grupa de Juniori B a antrenorului Cosmin Buda, a fost utilizat de Daniel Oprița în mai multe meciuri de verificare din această iarnă, lăsând o impresie bună. De altfel, juniorul reșițean, fiul fostului atacant Iosif Szijj, are la activ și trei convocări la lotul național U-17.

Joi dimineața, la ora 9.45, conducerea clubului Fortuna Poiana Câmpina a transmis la FRF o adresă oficială prin care aduce la cunoștință că, din motive financiare, echipa se retrage din Liga a II-a. În urma acestei retrageri, Fortuna va pierde toate meciurile din retur cu 3-0. În aceste condiții, Metalul Reșița, care a jucat deja cu Fortuna (pierzând cu 1-2), va câștiga meciul la masa verde cu 3-0, apropiindu-se la patru puncte de liderul ACS Poli Timișoara.

Întrucât timișorenii vor sta în etapa de sâmbătă, Metalul Reșița are șansa de a se apropia la un singur punct de Poli. Înaintea etapei a XVII-a, ACS Poli e pe primul loc, cu 33 de puncte, iar Metalul Reșița pe 2, cu 29 de puncte.

Adaugă comentariu