Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Asta sublinia liderul sindical Iancu Muhu în cadrul unei conferinţe de presă în care a vorbit despre şicanele făcute investitorului.Nu puţine au fost semnele de exclamare şi amenzile pe care TMK le-a avut de plătit pentru poluarea din Reşiţa. Şi, ce-i drept, nimeni nu poate nega poluarea de odinioară, de la combinat. Lucrurile s-au schimbat, însă, la fel şi poluatorii, dar degetele acuzatoare se îndreaptă tot spre ograda TMK.

Autorităţile de mediu au fost sesizate despre faptul că, recent, vreme de trei zile, uzina reşiţeană a poluat, în condiţiile în care cuptorul nu a funcţionat iar angajaţii sunt acasă, majoritatea în 75%, din lipsa comenzilor. Situaţia se datorează invaziei de produse chinezeşti, slabe calitativ, dar cu preţuri mult mai atractive, însă în timp calitatea îşi va spune cuvântul.

„Cred că TMK este singurul grup din Caraş-Severin care la ora actuală produce, care asigură locuri de muncă şi care dă nişte salarii decente. Dacă ne legăm şi dorim neapărat să închidem şi acest combinat, îl închidem, fraţilor, şi atunci, cum se spunea acum câţiva ani, nu mai sunt tramvaie, nu mai este nimic. De la Muncitoresc până-n Govândari, lăsăm să pască oile şi vacile în Reşiţa, pentru că nu mai avem nimic. Totul este închis“, spunea Iancu Muhu.

Liderul sindical consideră că nu TMK este problema Reşiţei, ci societăţile care sunt cu un picior în groapă. Potrivit lui Muhu, uzina reşiţeană numără 800 de angajaţi, anul acesta urmând să fie angajate alte 50 de persoane. De altfel, luna trecută s-au făcut angajări pentru personal TESA, iar luna aceasta s-a trecut la personalul direct productiv.

Nu trebuie uitat faptul că salariul mediu net în TMK este de peste 2.100 de lei, iar cel mai mic, brut, este de 1.680 de lei, din care în jur de 1.300 ajung în mâna angajatului.

Antoniu Mocanu

6 Comments

 1. Dumnezeule, papitzoiu asta mai manipuleaza mult prostimea din UCMR? Serios oameni buni…

  • adevarat !!! usor se arunca cu piatra ,,, putem vorbi mult si multe la colturi si TV.
   Acesti lideri sindicali de la TMK, care au avut situatia acestei societati in mana , puteau sa o vanda ff usor, nu au facuto, dar iata ca a aparut .. sa moara capra vecinului si ei ( muncitori de la combinat ) sa fie ca noi ca e mult praf in aerul resitean si ce daca va deveni pasune pt animale ca tot nu mai avem tranvai si o Barzava tot mai curata

 2. Da ! adevar graieste papitoiul ,daca pleaca TMK el nu va mai avea ce mulge ! doar numai tita lui ! Acest individ nu a facut nimic pentru muncitorii Resiteni sa fie clar !

 3. Nu am vazut pe ajofm sau pe alte situri joburi disponibile la TMK. Desprind ideea ca ori d-l Muhu minte ori se foloseste acelasi „criteriu” de selectare-recrutare. Oricare dintre aceste cazuri invinovatesc pe Muhu. TMK are deschidere spre Serbia si inca nu are de gand sa plece chiar daca nu obtine energia la pretul cu care-l va achizitiona Mital Steel !

 4. Muhule, da’ prieten cu interlopii mai esti? Nu ti-e rusine sa mai apari in poza?

 5. to net or not to net Reply

  „salariul mediu net în TMK este de peste 2.100 de lei, iar cel mai mic este de 1.680 de lei, din care în jur de 1.300 ajung în mâna angajatului.” Asta zice d-nul care a scris articolul. Net inseamna bani in mana, asa ca atunci cand scrie ca salariul net cel mai mic este de 1680 lei, ma gandesc ca atat ia omul bani in mana, da? Atunci de ce mai scrie ca din cei 1680 ramane cu 1300 in mana? Net la net sau cum? E greu sa scrii ca de cat logic.

Adaugă comentariu