Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Pentru a doua oară într-un timp relativ scurt, părinţii unui nou născut au decis să renunţe la tratamentul indicat de medicii de la Spitalul Judeţean din Reşiţa.

Cu câteva zile în urmă, a venit pe lume un copil diagnosticat cu varus equin (sau picior strâmb congenital, o malformaţie a cărei frecvenţă este de circa un caz la 1.000 de nou-născuţi). Dacă mama copilului a fost de acord cu punerea piciorului în ghips, ceilalţi aparţinători au decis, sub semnătură, că nu este necesară intervenţia respectivă.

„Mediatizarea acestui caz vine ca urmare a bebeluşului cu mâna ruptă ce s-a petrecut cu mai bine de o săptămână în urmă. Punctul comun este decizia părinţilor de a refuza indicaţiile medicului specialist. Nu se pune problema ca bebeluşul cu «varus equin» să aibă viaţa în pericol, dar este vorba despre dezvoltarea pe parcurs. Malformaţia poate fi reversibilă, într-o anumită proporţie şi fără ghips, dar durează mai mult“, ne-a declarat Violeta Florea, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă Reşiţa.

1 Comment

  1. Dar articolele astea de cine sunt semnate?De Papa Pius de la Roma? De ce nu ati luat interviu si parintilor sa aflam pozitia lor? Mai papagalilor!Fituica de 2 lei!

Adaugă comentariu