Caraş-Severin, Romania

Specialiştii instituţiei au finalizat, recent, un curs adresat apicultorilor reşiţeni, iar, miercuri, cei 28 de cursanţi au susţinut şi examenul final.

Săptămâna viitoare, conducerea Camerei Agricole va da startul altor trei cursuri: două la Reşiţa, pentru culturi vegetale şi crescătorii de animale, iar altul, pentru apicultori, la Caransebeş. Pe parcursul celor trei luni de instruire profesională, cursanţii învaţă care sunt modalităţile de accesare a fondurilor europene, care sunt măsurile ce trebuie luate pentru obţinerea unei producţii ecologice, dar şi ce trebuie să facă pentru a-şi valorifica şi mai bine produsele.

Numărul mare de agricultori care solicită înscrierile la aceste cursuri se datorează şi faptului că, din iunie, se va lansa Măsura 141, iar din luna iulie Măsura 112. „Pentru a se înregistra la Registrul Comerţului, oamenii au nevoie să facă dovada pregătirii lor agricole. Aşa se explică şi numărul mare al celor care doresc o calificare în domeniul agricol. De asemenea, în acest an, ne vom ocupa, gratuit, şi de întocmirea proiectelor pentru Măsura 141. Astfel, cei care doresc să acceseze această măsură ni se pot adresa cu încredere pentru întocmirea documentaţiei necesare“, a precizat Pavel Nefir, directorul Camerei Agricole Caraş-Severin.

Roxana Nafiru