Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Un număr de 18 bibliotecari se şcolesc zilele acestea în cadrul Centrului Biblionet. Biblioteca Judeţeană „Paul Iorgovici“ din Reşiţa participă la cea de-a IV-a rundă a Programului de implementare a serviciului de acces gratuit la internet în bibliotecile publice, cunoscut sub numele de Biblionet. Programul este deja prezent în 15 biblioteci municipale, orăşeneşti şi comunale din Caraş-Severin.

În urma unui riguros proces de selecţie, au fost incluse în această rundă trei secţii ale bibliotecii judeţene şi alte zece publice. Este vorba despre bibliotecile din Anina, Berzasca, Bolvaşniţa, Caransebeş – Filiala Nouă, Constantin Daicoviciu, Goruia, Lăpuşnicu Mare, Oraviţa, Slatina Timiş şi Vermeş. Toate acestea vor fi dotate cu echipamente IT de ultimă generaţie, de care, mai apoi, se vor putea folosi toţi utilizatorii acestor biblioteci.

Şi pentru că nu toţi bibliotecarii implicaţi în acest proiect sunt familiarizaţi cu tehnica modernă, zilele acestea, precum şi în săptămâna 12 – 16 noiembrie, în cadrul Centrului Biblionet, au loc cursuri de formare pentru dezvoltarea cunoştinţelor de IT. Sesiunile de formare sunt susţinute de doamnele Victoriţa Apolzan şi Eugenia Burileanu, bibliotecari acreditaţi ca formatori de către Consiliul Naţional de Formare Profesională a Adulţilor, ne-a declarat Clara Maria Constantin, managerul Bibliotecii Judeţene „Paul Iorgovici“.

Roxana Bălan Nafiru

Adaugă comentariu