Caraş-Severin, Romania

Acesta afirma că s-a ajuns la o astfel de situaţie încât s-au organizat până acum cu 50% mai multe şedinţe decât în legislatura precedentă: „Primim materialele, din ce în ce mai des, din ce în ce mai multe, înainte de şedinţă. N-avem vreme să le citim şi atunci vorbim de contracte păguboase. Vorbim discuţii! Ne întâlnim tot la două-trei zile, organizăm trei-patru şedinţe de îndată pe lună, plus cea ordinară, mai mult decât oricare consiliu local de până acum. (…) Cred că ar fi cazul să nu ne mai întâlnim aşa des“.

Problema legată de materialele pentru şedinţă, puse în faţa aleşilor locali în ultimul moment, este însă mult mai gravă decât pare, pentru că astfel de documente au primit, nu o dată, girul consilierilor, deşi aceştia nu au ştiut ce votează, urmând direcţii trasate de culoarea politică, nicidecum de interesul cetăţeanului.

Dar, nu-i aşa?, reşiţeanul este bun numai ca să plătească impozite şi taxe, nu şi ca să afle pe ce i se aruncă banii, astfel de afaceri fiind negociate în şedinţe extraordinare, departe de ochii opiniei publice şi fără prezenţa câinelui de pază al societăţii…

Antoniu Mocanu