Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – …ca abstinentul cinci femei într-o noapte! Vorbind despre cele 9,6 milioane de lei primite de la Guvernul Dăncilă, primarul Ioan Popa a făcut haz de necaz, explicând că nu mai e timp suficient pentru a-i putea folosi.

Şeful administrativului reşiţean s-a plâns recent că unii i-au cerut să dea banii de la Dăncilă ca să încălzească şcolile: „Unii îndrăznesc să spună «Primarul Reşiţei să ia banii de la Dăncilă şi să plătească gazul pentru că copiii stau în frig»?! Eu le arăt obrazul, sunt chiar nesimţiţi. Unii! Cheltuielile materiale în şcoli, după sistemul de bugetare de la Ministerul Învăţământului sunt peanuts (eng. arahide – n.r.), adică nimic. Tot ce înseamnă altceva decât salarii în şcoli e 10% din bugetul lor total. E strigător la cer! În cazul Colegiului Tehnic Cărăşan, banii pentru cheltuielile materiale sunt chiar de 20 de ori sub salarizare. Şi avem aceiaşi maistori, pe care-i ştim foarte bine, care ciubucăresc prin şcoli pe acolo, îşi mai sudează câte ceva, mai fac câte o conexiune, mai dau câte un ciocan, mai repară câte o aripă de maşină. Şi-atunci cred că ceea ce am spus, că ne-ar trebui nişte administratori în şcoli alţii decât cadrele didactice, cred că se subînţelege de ce. (…) Eu aş vrea să mi se dea câteva şcoli pe mână, că aş face ordine în ele. Nici nu-s multe, că jumătate dintre ele îşi văd de treabă. Dar vedeţi că sunt tocmai alea unde e bătălie mare, sunt mai mulţi pe loc, unde lumea îşi doreşte să meargă, se face şcoală bună, se ia Bacalaureatul, se duc la facultate“, sublinia edilul, luând apărarea unităţilor care s-au dovedit a fi de elită.

Chiar dacă primarul Ioan Popa spune că le bate obrazul celor care-i spun să dea din banii de la Dăncilă pentru încălzirea în şcoli, chiar asta se va face. Întrebat ce va face cu cele 9,6 milioane de la vechiul executiv, primarul Reşiţei a răspuns: „Păi un milion îi dăm deja la gaz, la şcoli. Noi am rămas descoperiţi cu indemnizaţiile pentru handicapaţi şi persoanele însoţitoare ale handicapaţilor. Ei au ştiut de ce ne-au dat banii ăştia. N-aveam bani să terminăm anul nici cu salariile din Primărie. (…) E ca şi cum, în loc să te culci cu o femeie în fiecare zi, vin cinci femei o dată să te culci cu toate cinci. N-ai cum, frate. Pe bune! Mi-au dat în octombrie toţi banii. Păi ce să fac cu ei, că-i gata anul?!“.

A.M.

8 Comments

  1. Daca ai bani, nu-i bine ca n-ai timp, daca nu primesti bani, iara nu-i bine ca cineva are ceva cu tine…pai atunci ce-ai vrea ?! Doar nu vrei sa fii centrul universului. Se pare ca intotdeauna ceva nu merge. Greu de inteles. Poate ne spune dl. primar o varianta castigatoare… Exemplele date de dumnealui denota doar frustrarile personale si nimic altceva.

  2. Nu ti-ar fi rusine,Dom Primar,cum nu iti crapa obrazul!Fereasca Dumnezeu sa iti dea tie pe mana cineva vreo scoala,ca faci birt si cuib de prostitutie si de drogare instantaneu,cum faci la tine la Valiug acolo!Hai,desfiinteaza si Colegiul Tehnic acum,ca ti-ai facut damblaua cu Colegiul Carasad din Govandari!Ce zici?Desfiinteaza toate scolile tehnice si astfel sigur castigi pariul cu dualul tau si cu invatamantul tehnic!Resita industriala reinvie…asa ziceai odata.nu ti-ar fi rusine!Sa-i crape inima cui te-o vota la anul!

      • Te plateste bine Taitelu ca sa-i iei apararea de fiecare data,nu-i asa?Bine ca ai tu capul plin…..se stie cu ce,o dovedesti din plin,democratule!

  3. De ce sunt nesimtiti??Ca in 2019 stau copiii in frig la scoala??Tu nu esti in stare sa trimiti oameni sa stranga frunzele putrezite de o luna pe trotuare,tone de noroi,mizerie,gunoaie pe strazi(aici nu ma refer la cele de la bulevard ca alea le face sa vada lumea ca domn primar face ceva in Resita).

  4. Ce tot o dai cu Colegiul Tehnic Carasan? Nu mai exista. L-ai desființat! Remember?!

Adaugă comentariu