Caraş-Severin, Romania

TIMIŞOARA – Printre cei care au absolvit Facultatea de Artă din Timişoara în „anul minune“ se află şi un reşiţean, Victor Ioan.

Săptămâna trecută, la Galeria Theresia din municipiul de pe Bega a avut loc o expoziţie în cadrul căreia au fost prezentate lucrări ale proaspeţilor licenţiaţi ai Facultăţii de Artă, secţia Foto-Video. O promoţie despre care profesorul Gheorghe Şfaiţer spunea că „este, indubitabil, anul minune al acestei secţii de Foto-Video. Nu a mai fost în Facultatea de Arte o promoţie atât de briliantă, de explozivă, aproape fiecare dintre expozanţi debordează de talent, fantezie, curaj, în ceea ce priveşte arta“.

Printre expozanţi se regăseşte şi un reşiţean, Victor Ioan. Din propria sa mărturisire, subiectul său de licenţă a fost unul destul de dificil – fotografia în lumină blacklight (ultravioletă): „Am ales să fac aceste fotografii şi pentru faptul că ştiam că nu va fi foarte uşor. Această lumină este destul de «pretenţioasă», şi trebuie ceva muncă pentru a realiza lucrările din punct de vedere tehnic“.

Iniţial, tema lucrării era bazată doar pe nud şi lumină infraroşie, însă tânărul fotograf reşiţean a renunţat rapid la această idee, întrucât „IR-ul nu îmi transforma personajul parcă într-un extraterestru, o fiinţă din altă galaxie, din care parcă lumina iese prin anumite zone ale corpului“. Însă, combinând culorile din pop-art cu body-painting, cu fotografia şi cu tehnica de folosire a luminii UV, Victor Ioan a obţinut un rezultat de care se declară mulţumit: „Pot să zic că în acest proiect mi-am realizat toate ideile“.

Adaugă comentariu