Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEŞ – Principalele artere de circulație din Caransebeș ar putea fi blocate în perioada următoare de transportatorii nemulțumiți. Confederația Națională Rutieră, organizație patronală care are în componență 36 de structuri asociative din transport, consideră că taxa percepută de Primăria Caransebeș este „ilegală și contravine flagrant Tratatului de aderare a României la Uniunea Europeană privind libera circulație pe drumurile europene, fără restricții și taxe artificiale“. Transportatorii spun că această taxă le cauzează importante pierderi materiale și chiar dacă înțeleg diferendul dintre municipalitatea din Caransebeș și CNADNR, sunt de părere că acesta nu se poate răsfrânge asupra lor. În consecință, CNR va susține acțiunile unor transportatori de a protesta prin mijloacele avute la dispoziție față de impunerea taxei de tranzit.

„Confederația Națională Rutieră sprijină inițiativa unor transportatori din traficul de tranzit prin Caransebeș care, cu ocazia unei coalizări ad-hoc, vor începe un protest de încetinire a circulației (parcurgerea traseului de tranzit la relanti, cu o viteză de 3-5 kilometri pe oră)“, se arată în scrisoarea transportatorilor. Aceștia mai spun că declanșarea protestului se poate face în orice moment și așteaptă cu interes revenirea Consiliului Local asupra deciziei de impunere a taxei de tranzit.

„Eu nu oblig pe nimeni sa tranziteze oraşul. Există variante ocolitoare oferite oficial de CNADR. Prin faptul că sunt lăsaţi treacă prin Caransebeş, deşi există riscul distrugerii clădirilor monument, li se face un serviciu“, ne-a declarat primarul Marcel Vela.

Nina Curiţa

5 Comments

  1. Domnu primar, nu is din Caransebes, va respect ca om, da aici ati cam dato cu „mucii in ciorba”!!! De 2 ani tot inaugurati, deschideti, inchideti centura…bato sa o bata de centura!

  2. Domnule primar,dumneavoastra nu intelegeti ca prin aceasta taxa(care apropo este ilegala),faceti un deserviciu in primul rand judetului Caras-Severin,iar in al doilea rand oamenii dumneavoastra, care sunt pusi sa taxeze au inceput sa fie romani adevarati si incep sa-si schimbe pantaloni normali si sau imbracat cu unii cu mai multe buzunare(ca na, e greu sa fi bugetar in zilele astea).
    Cu speranta ca o sa anulati aceasta hotarare de consiliu(inca o data ma repet si va spun ca nu este legala), va doresc mult succes in activitatea pe care o desfasurati.

    • De cate ori sa mai suportam noi afacerile paguboase ale celor care au receptionat lucrarile firmei Copisa

  3. Primarul a luat o decizie corecta in absenta Statului de Drept incapabil sa organizeze o licitatie serioasa pentru constructia de sosele, poduri, autostrazi. Bugetul orasului nu este destinat in exclusivitate repararii soselelor care se uzeaza prematur.

  4. Daca apar gropi in localitate Alin Opris si Danny si altii vor tipa ca din gura de sarpe ca Primarul nu face nimic, ca este securist si nu mai stiu ce ! Primarul a luat o decizie corecta, soselele orasului s-ar distruge imediat, noi nu vorbim despre o perioada de 3 zile-periadata poate fi de luni de zile, este vorba despre un pod cu probleme mari si mai mult decat atat momentan constructorul nu se ocupa de lucrare.

Adaugă comentariu