Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Chiar dacă gruparea din Valea Domanului s-a impus vineri cu 3-1 (0-1), în partida-derby a județului Caraș-Severin, cu FC Caransebeș, la finalul întâlnirii am avut surpriza să consemnăm două demisii.

Primul care a hotărât să pună punct colaborării cu FCM Reșița a fost antrenorul principal Gheorghe Barbu. Apoi, Cristian Bobar a anunțat că demisionează din funcția de președinte al clubului reșițean.

Gheorghe Barbu a declarat: „Pentru mine oricum s-a rupt colaborarea cu Reșița. Îmi pare rău pentru Cristi Bobar, aș fi plecat mai demult când am constatat niște lucruri mai puțin normale, ca să nu zic murdare. Am stat până acum pentru Bobar. El m-a convins să vin, cu el am făcut echipă. Or, în asemenea condiții, nu pot să mai stau. Am venit de la 300 de km să fac ceva profesional, nu pentru bani. M-a convins Bobar, am avut încredere în el, am agreat planurile sale de viitor. Însă, se pare că cineva nu dorește mai mult decât este acum. Iar eu nu accept să fiu umilit de oameni care astăzi spun una, mâine fac alta. Sigur, sunt responsabil de rezultate, care sunt departe de ceea ce am sperat. Probabil că n-am putut convinge toți jucătorii de bunele mele intenții. Aș fi renunțat la unii dintre ei, dar n-aveam pe cine să pun în loc. Am 14 jucători de toți, care pot evolua la nivelul Ligii a III-a. Alții au vrut să plece. Alții… Din păcate, am avut o experiență tristă la Reșița, fiindcă… Dar mai bine tac. Așa nu se poate face performanță. Repet, îmi pare rău, pentru că presa a dat dovadă de înțelegere, a înțeles că nu se poate face o echipă peste noapte. Dar alții ar fi trebuit să dea dovadă de răbdare. Asta e“.

Cu precizarea că am dialogat mai mult, după declarațiile imediate, atât cu Gheorghe Barbu cât și cu Cristian Bobar, am constatat o mare dezamăgire la amândoi, în special la cel care a venit de la Cluj-Napoca să pună bazele unei echipe competitive.

„Am făcut tot ceea ce a depins de mine pentru a asigura condiții cât mai bune de pregătire, a mărturisit Cristian Bobar. Mi-aș fi dorit mai mulți jucători de valoare, însă bugetul nu ne-a permis. L-am întors de mai multe ori pe Gheorghe Barbu din drum, surprins de ceea ce a simțit că se întâmplă. Am pierdut un antrenor foarte bun, așa cum a fost și Flavius Stoican. Acum, primăria și Consiliul Local trebuie să se gândească la banca tehnică, dar și la un președinte al clubului. În zilele următoare îmi voi încheia toate socotelile, pentru că voi renunța și eu la conducerea FCM Reşiţa. L-am informat pe domnul primar în urmă cu o săptămână, dar am zis să nu plec decât dupe meciul cu FC Caransebeş. Normal, voi susține o conferință de presă și îmi voi expune motivele“.

Marius Moraru