Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – În opinia vicepreşedintelui PNL, Sorin Frunzăverde, regiunea devine legitimă după aprobarea legii fundamentale.

Vicepreşedintele PNL, Sorin Frunzăverde, consideră că noua Constituţie va trebui finalizată cât mai curând, fapt pentru care este neapărat necesară o dezbatere a noului text de lege la care să participe cât mai multe categorii socio-profesionale. În opinia lui Frunzăverde, nu va fi doar o Constituţie revizuită, ci una nouă, pe măsura realităţilor din societatea românească de astăzi.

În ceea ce priveşte decizia PDL de a părăsi discuţiile din Comisia de revizuire a Constituţiei şi refuzul, în viitor, de a participa la dezbaterile din plenul Parlamentului pe această temă, vicepreşedintele PNL consideră că este un gest politic pe care nu ar fi trebuit să-l facă. „Era importantă şi participarea reprezentanţilor PDL. Este importantă o dezbatere serioasă a noului text al legii fundamentale, la care să participe cât mai mulţi reprezentanţi ai societăţii româneşti, nu numai oameni politici, ci din toate categoriile, de la grupurile profesionale, a diverselor asociaţii socio-profesionale, până la societatea civilă”, a amintit Frunzăverde.

Referendumul, spune vicepreşedintele PNL, este ultimul moment prin care aprobi Constituţia, până atunci fiind importantă dezbaterea textului nou, pentru că o Constituţie nu se poate modifica la perioade scurte. Noua lege fundamentală va legifera şi viitoarea organizare teritorială, iar pentru o reală legitimitate a viitorului Consiliu Regional, dar şi a preşedintelui acestuia, în organizarea regiunilor nu trebuie început cu un vot doar al aleşilor locali.

„Aceste consilii regionale nu trebuie alese o dată cu cele locale sau cele judeţene. Există cazuri în Europa unde alegerile pentru consiliile regionale au loc la date diferite de cele locale sau judeţene. Această nouă organizare administrativ-teritorială, regiunea, devine legitimă doar după ce aprobăm Constituţia, în 2014, fie cu ocazia alegerilor pentru Parlamentul European, fie cu ocazia alegerilor prezidenţiale, prin organizarea de alegeri pentru Consiliul regional şi preşedintele acestuia”, a mai adăugat Sorin Frunzăverde.

6 Comments

 1. „Avem in sfarsit o Constitutie europeana, moderna care raspunde celor mai inalte exigente omului, cetateanului roman si european deopotriva care defineste proprietatea si proprietarul in termenii cei mai corecti pentru Europa de astazi” Iorgovan anul 2.000.

  • oricum Iorgovan era / este și va fi un constituționalist bun comparativ cu **ciuri – buri din această comisie condusă de REPETENTUL KĂKĂRĂW**

 2. este CONSTITUȚIA PENALILOR!

  citez din **SCRISOARE DESCHISĂ CĂTRE CARAGIALE** a umoristului DAN MIHĂESCU

  ** Suntem o ţară penală, meştere!

  De la parlament la govern, toate mangafalele cu foncţii sunt în libertate condiţionată. Nu ştii cum şi cât se fură. Răcnesc gazetele de vuiesc Carpaţii! Şi toate oalele sparte le plăteşte poporul acesta de coate-goale, care nu mai visează castele în Spania.
  Visează căpşuni.
  S-au înmulţit nesimţiţii şi proştii şi vorba matale: „Cu prostia te poţi lupta, dar ea întotdeauna învinge!”
  …………………
  Zicea Nae Ipingescu: „Să nu mai mănânce nimeni din sudoarea, bunioară, a unuia ca mine sau ca dumneata şi să şază numai poporul la masă, că el e stăpân”.
  Mai mult de jumătate din popor e în mare mizerie şi tot atâta ar vrea să-şi lase ţara.
  O să zici că le crapă obrazul aleşilor?
  Ei, aş!**

  • celor 2 voturi MINUS:

   în care dintre cele două categorii sunteți / vă încadrați?

   mai mult ca sigur că-n jumătatea aia **popor ce este în mare mizerie**!!!!!!

   rămâne cum a stabilit DAN MIHĂESCU:
   „Cu prostia te poţi lupta, dar ea întotdeauna învinge!”

   ps – Dan Mihăescu a compus textele pentru nemuritorul TOMA CARAGIU!
   c-așa-i în TENIS!!!!!!!!!!!!!!!!!
   – dar Domniile Dvs. știți cine a fost Toma Caragiu?
   – mulțumesc pentru vot; este oricum mai bine față de cei / cele care n-au nici o opinie.

 3. Unde este uleiul ? Uleiul pe care trebuia sa-l dati pensionarilor inainte de Craciun anul trecut ? Presa a auitat, voi aveti treburi mai importante…Noi, nu am uitat….!

 4. Acest individ se baga in seama si cand este vorba de revizuirea Constitutiei. Nu realizeaza ca debiteaza cuvinte fara sens si fara inteles. Si-a creat o aura de om vizionar, dar daca faci o analiza a activitatii sale ca presedinte al Consiliului Judetean observi ca este nula. Toate functiile publice pe care le-a ocupat s-au dovedit esecuri. Carasenii ar trebui sa se reorenteze catre oameni cu caracter, nu catre impostori…

Adaugă comentariu