Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Principalele petiţii ale cetăţenilor reşiţeni au fost legate de plângeri împotriva autorităţilor.Luni, un reprezentant al instituţiei Avocatul poporului s-a aflat la Reşiţa, în cadrul unui program de audienţe ce a avut loc la sediul Poliţiei Locale, între orele 9.00 şi 16.00. Florin Scorobete este expert la Biroul Teritorial Timişoara al instituţiei Avocatul poporului şi speră ca aceste ieşiri în teren să se permanentizeze, ajungându-se la o întâlnire pe lună cu cetăţenii din teritoriu.

„Până la ora prânzului am avut cinci audienţe, şi toate se referă la probleme cu autorităţile locale, fie Primăria Reşiţa, fie Consiliul Judeţean Caraş-Severin. Sunt probleme destul de spinoase, legate de proprietate, de eliberare a autorizaţiei de construcţie, diverse nemulţumiri de modul cum s-a procedat în eliberarea acestora, dintr-o perspectivă sau alta. Noi vom lua legătura cu aceste autorităţi, vom cere lămuriri şi, dacă vom constata că există nereguli, vom cere să se reglementeze situaţia. Consultaţiile sunt gratuite, neexistând niciun fel de taxe judiciare“, a precizat Florin Scorobete.

Ce-i drept, pe lângă cetăţenii îndrituiţi să se prezinte cu probleme în faţa reprezentantului Avocatului poporului s-au strecurat şi curioşi sau oameni cu probleme care ţin de orice altceva. Spre exemplu, un cetăţean dorea să i se precizeze, oficial, faptul că fumatul, consumul de alcool şi de droguri sunt nocive şi trebuie scoase în afara legii. Toate problemele precizate au fost ascultate şi notate.

Flavius Rotariu