Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Primul taragotist român, Luţă Ioviţă, omagiat şi în acest an de caransebeşeni prin organizarea concursului ce-i poartă numele.Casa Municipală de Cultură „George Suru“, alături de Primăria şi Consiliul Local Caransebeș, organizează, în zilele de 19-20 aprilie, cea de-a XIV-a ediţie a Concursului naţional de interpretare vocală şi instrumentală Luţă Ioviţă. La cele două secţiuni ale concursului – muzică vocală şi muzică instrumentală, se pot înscrie tineri cu vârste cuprinse între 16 şi 40 de ani, iar fişa de înscriere va fi completată şi expediată până în data de 12 aprilie pe adresa: Casa Municipală de Cultură „George Suru“, Caransebeş, str. Episcopiei, nr. 6, jud. Caraş-Severin, cod. 325400.

Organizatorii asigură masa şi cazarea, deplasarea fiind suportată de concurenţi sau de instituţia pe care aceştia o reprezintă. De reţinut, concurenţii vor prezenta două piese muzicale, o doină fără acompaniament şi un cântec de joc, cu acompaniamentul orchestrei „Doina Banatului“.

Este obligatoriu ca toţi concurenţii să prezinte melodia de joc transcrisă pe note muzicale (partitură) până în data de 15 aprilie, la numărul de fax. 0255-514609, sau pe adresele de e-mail: cultura_caransebes@yahoo.com; cultura.caransebes@gmail.com

Juriul, format din personalităţi ale muzicii populare româneşti, va acorda premiul I, II, III şi menţiune, la fiecare secţiune. Potrivit organizatorilor, câştigătorii premiului I vor pleca acasă cu 1.000 de lei, iar menţiuniile vor fi premiate cu suma de 400 de lei. Informaţii suplimentare se pot obţine de la numerele de telefon: 0255-514.609 şi 0724-23.5876.

Roxana Bălan Nafiru

Adaugă comentariu