Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEȘ – Pericolul public care a devenit clădirea Comunității de Avere din Caransebeș a revenit în atenția aleșilor locali. Mai ales în condițiile în care bătrâna clădire nu a scăpat de furia vântului puternic de zilele trecute, când codul portocaliu și-a făcut de cap în Caraș-Severin.

Consilierul PSD Daniel Isac a propus în plenul legislativului local ca Primăria să împrejmuiască zona din fața Comunității de Avere, pentru a nu se mai circula pietonal foarte aproape de imobil. „Nu știu dacă ați observat, când a fost vântul acela tare zilele trecute au căzut cărămizi, țigle. Haideți să găsim o variantă, ori împrejmuim, ori să desființăm parcarea aia de lângă, să izolăm, e banda aceea pusă, dar copiii trec. Trebuie să punem un gard din acela de metal, să cuprindem inclusiv trotuarul, ca să protejăm cetățenii. Doamne ferește să le pice ceva în cap de pe clădire!”, a spus social-democratul.

Viceprimarul Marius Isac a precizat că se comunică foarte greu cu cei de la Comunitatea de Avere, în sensul de a le cere să-și repare clădirea, dar că soluția propusă de Daniel Isac va fi avută în vedere de administrația locală. „În ultimele două luni le-am făcut trei adrese, de abia am aflat cine este noul administrator al Comunității de Avere, ne-a spus că nu au bani, dacă vrem să o reparăm noi, pe cheltuiala noastră. Ei sunt de acord să o preluăm, dar cu tot cu datoriile pe care le au, 2 milioane de lei. E complicat, este în litigiu. Dar să punem un gard și să mutăm trotuarul se poate”, a punctat edilul adjunct al Caransebeșului.

Discuțiile s-au încheiat cu propunerea lui Valentin Dascălu, una mai mult decât corectă și legală: „Dacă știți proprietarul, dați-i o amendă serioasă, conform legii!”.