Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Prefectul judeţului, Octavian Ţunea, a prezentat raportările primite din teritoriu. Cu toate că stratul de zăpadă a crescut şi continuă să ningă, nu au fost semnalate probleme deosebite cauzate de acest lucru.

„În special în partea de Sud a judeţului se vor semnala, începând de azi (luni-n.r.) creşteri ale vitezei vântului şi ale stratului de omăt. Stratul de zăpadă în Caraş-Severin are o medie de 20-30 de centimetri, dar toate drumurile naţionale sunt deschise. Se circulă în condiţii de iarnă. A fost o întrerupere pe DN 6, din cauza unor avalanşe pe porţiunea Vârciorova din judeţul Mehedinţi. Circulaţia se desfăşoară pe un singur fir, iar calea ferată este blocată. Pe DN 56 de la Dubova (MH) la Moldova Nouă se circulă pe un singur fir. În comune este totul sub control, cu mici excepţii în cătune cum este Cornereva. Acolo, de la Bogâltin, după vreo 20 de kilometri, în munţii Cernei, sunt vreo 200 de oameni în 35 de case care sunt total izolaţi. Acolo şi vara se ajunge foarte greu, dar oamenii aceia sunt pregătiţi, au alimente şi ar dori, ca, în caz de necesitate să se ajungă şi la ei“, a declarat prefectul Octavian Ţunea. Potrivit datelor prezentate, toate localităţile sunt alimentate cu energie electrică, cu gaze, cu apă. Pe punctul de frontieră de la Naidăş se circulă în ambele sensuri.

„Unitatea militară este pregătită cu un elicopter în cazuri speciale de urgenţe de sănătate. Nu avem cazuri medicale speciale în judeţ care să aibă nevoie de transport special. Toate structurile Ministerului Administraţiei şi Internelor sunt la muncă, şi dimineaţa şi seara. Avem 30 de echipaje de poliţie care patrulează şi ziua şi noaptea pentru a semnala fenomenele care se întâmplă. Drumurile au utilaje bune, cu care nu am avut probleme. Când vom hotărî dacă trimitem ajutoare în Buzău sau Vrancea, pregătim o maşină de la ISU «Semenic» cu cinci tone de apă şi preparate de carne neperisabile de la două firme cărăşene. Probabil mâine (azi-n.r.) va pleca maşina de 7,5 tone. Probabil şi judeţul nostru, care nu este unul bogat, va avea nevoie de ajutoare în unele localităţi. Au luat legătura cu noi asociaţii din Timiş care doresc să trimită aici ajutoare alimentare şi îmbrăcăminte. Pentru început, am dirijat o primă tranşă de ajutoare la Cornereva. Sunt patru autovehicule 4X4 care se îndreaptă într-acolo“, a declarat prefectul de Caraş-Severin, Octavian Ţunea.

Flavius Rotariu

Adaugă comentariu