Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Revelionul atrage cei mai mulţi turişti, iar Valea Prahovei şi Parisul sunt destinaţiile favorite pentru îndrăgostiţi. Este cunoscut faptul că românilor le place să petreacă, iar astfel de ocazii sunt întâlnite cel mai adesea de sărbători, atunci când mulţi îşi fac bagajele şi, în funcţie de anotimp, evadează la mare sau la munte.

Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc a întocmit, recent, un clasament al sărbătorilor care produc cei mai mulţi turişti. Pe prima pozişie se situează weekend-ul de final de an, mai exact petrecerea de Revelion, cu aproape 100.000 de turişti cazaţi în staţiunile şi oraşele din ţară, la care se adaugă alţi 8.000 plecaţi în străinătate.

Pe treapta a doua a podiumului regăsim ziua de 1 Mai, urmată de sărbătorile pascale. Pentru că de Crăciun majoritatea românilor preferă să rămână acasă, în familie, această sărbătoare ocupă în topul Federaţiei Patronale din Turismul Românesc poziţia a patra, urmată de sărbătoarea Sfântului Andrei şi de cea a Zilei Naţionale a României, din 1 decembrie. În coada clasamentului se află zilele de 1 şi 8 martie, locul opt, Valentine’s Day, care ocupă abia poziţia a noua, înaintea sărbătorilor de Rusalii şi Dragobete. Potrivit estimărilor făcute de cei care au întocmit acest clasament, aproximativ 28.000 de români sărbătoresc anual Valentine’s Day în diferite destinaţii turistice din ţară, printre preferinţe aflându-se Valea Prahovei şi Valea Oltului – Veneţia şi Parisul, pentru cei care aleg să treacă graniţele ţării.

Sărbătoarea românească a dragostei, Dragobetele, este celebrată mai puţin de români. De obicei, aceştia preferă ieşirile în oraş, la restaurant sau în club. Numărul turiştilor care-şi planifică mini-vacanţa cu această ocazie nu depăşeşte 18.000 de persoane.

Roxana Bălan Nafiru

Adaugă comentariu