Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Nu mai e pentru nimeni o noutate faptul că din acest an toţi cei care obţin venituri din agricultură, apicultură sau creşterea animalelor trebuie să-şi declare veniturile la Fisc, pentru a fi impozitate mai apoi.

Însă cum regulile s-au schimbat în timpul jocului, prin modificarea cuantumului normelor de venit stabilite pentru agricultori şi cea a pragurilor de la care se aplică impozitarea, fermierii trebuie să repună acum o nouă declaraţie la Fisc. De această dată, termenul limită este 25 iunie. Astfel, conform modificărilor, nu vor mai fi impozitaţi contribuabilii care deţin vie pe rod şi arbuşti fructiferi până la un hectar pe fiecare sector, iar pentru flori şi plante ornamentale până la 0,3 hectare.

De asemenea, de plata impozitelor scapă și fermierii care deţin până la două capete de vaci sau de bivoliţe, până la 50 de capete de oi, capre – până la 25 de capete, albine – până la 75 de familii, păsări de curte – până la 100 de capete şi porci de îngrăşat până la şase capete. Noile modificări îi vizează şi pe crescătorii de albine, cei care au mai puţin de 75 de familii urmând să nu fie impozitaţi.