Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Astfel sună avertizarea făcută de Primăria Reşiţa la adresa proprietarilor şi asociaţiilor care-şi lasă stufăriş în ogradă sau în faţa clădirii.

Municipalitatea a decis să mai tragă odată un semnal de alarmă la adresa celor care uită să-şi tundă iarba din faţa casei sau din jurul blocului. Potrivit şefului administrativului reşiţean, obligaţia aparţine în primul rând comunităţii, dar şi proprietarilor, locatarilor sau celor care administrează diferite spaţii. Totuşi, pentru ca urbea să nu cadă-n paragină, s-a decis iniţierea unui proiect de hotărâre de consiliu prin care municipalitatea să intervină pe lângă căile de acces.

„Am anunţat cetăţenii reşiţei despre aceste necesităţi de intervenţie, inclusiv la Billa, inclusiv la Direcţia de Asistenţă Socială a Judeţului, spre exemplu, şi-n alte părţi, care au nişte obligaţii, au buget sau să-şi găsească bani. Pentru că există şi măsuri restrictive, şi vom aplica amenzi!, avertizează Mihai Stepanescu. Deja am intrat în perioada de vară şi e nevoie de întreţineri succesive. Până acum vreo cinci, şase ani, se cosea foarte puţin, după ureche. Noi ne-am extins şi pe străzi lăturalnice, Serviciul de Întreţinere şi-a făcut datoria. Cred că era mai greu dacă mai era Urbanul sau nu ştiu care direcţie, care au falimentat“.

Edilul spune că i-a tot informat pe cei vizaţi şi că, potrivit actualelor reguli, „10 metri în jurul blocului, orice administrator trebuie să taie iarba, să doteze cu bănci, să pună flori, iar dacă sunt construcţii, fie obţine o autorizaţie, fie încheie un parteneriat cu primăria. Asta cere legea, spre exemplu, pentru un gard viu, un foişor, o structură uşoară. (…) În Centrul Reşiţei, lângă Garda de Mediu, este o grădină unde nu se taie iarba. O vom tăia noi, pe margine, doi metri, pentru că trec turişti, reşiţeni, dar nu putem interveni pe proprietatea omului. Am tot atras atenţia, inclusiv prin adrese scrise, dar se pare că unii înţeleg, alţii nu, unii sunt în Reşiţa, alţii nu“.

Antoniu Mocanu

6 Comments

 1. In alte orase primaria se ocupa de tot ce inseamna spatiu verde inclusiv spatiile verzi din vecinatatea blocurilor. In Resita nu se poate asa ceva ?
  In Resita primaria ameninta cu amenzi !!!
  De ce sa cheltuie banii pe infrumusetarea orasului, mai bine dam la muzica

 2. Pai cum e cu dreptul de proprietate dom’primar! Daca primaria administreaza domeniul public tot ea trebuie sa-l si intretina…Ca noi, contribuabilii, platim taxe si impozite pentru asta, nu pentru Lepa Brena…Ieri ziceai dom’ primar ca ma amendezi pentru ca parchez pe domeniul public, pai tot eu vrei sa-l intretin?! Ai ramas cu ideile alea de dinainte de revolutie, unde munca patriotica/fortata era la mare cautare de catre comunisti… De fapt tot asa ai ramas…

 3. Mult onorate Primar,mult prea onorarati Consilieri locali nu mai amenintati cu amenzi cetatenii,nu pentru asta ati fost alesi! Stiti f.bine ca numarul locurilor de parcare este mai mic de jumatate fata de numarul masinilor,deci unde sa parcam? Amenajati parcari,apoi amenintati si votati HCL-uri pe aceasta tema.
  De ce platesc la timp impozite?

 4. Este de notorietate că celor din această zonă a ţării nu le prea place ordinea şi lucrul de bun gust. Intră aici atât autorităţile cât şi simplii cetăţeni. Rezultatul final este gospodărirea haotică, fără realizări vizibile a domeniului public şi privat. Cred că trebuie să ne uităm către alte entităţi administrative ale ţării şi să luăm exemplul lor.

 5. În Caraş-Severin nu există cultul curăţeniei şi al frumosului. Totul se rezumă la a te făli, în ceea ce-i priveşte pe autohtoni.

 6. Daca e iarba si e pana in 10 metri apartine asociatiilor. Daca e asfalt … pai asta e parcare si se schimba calimera. In cazul asta primaria e administratorul spatiului fiindca din treaba asta ies bani.
  Nu mai departe in cazul parcarilor, fata de anul trecut si in concordanta cu situatia de pe teren, consumurile ( vopsea si manopera) s-au redus cu 60% in schimb taxa a fost majorata cu 30%. De fapt nici nu-i greu cand ei fac legea.

Adaugă comentariu