Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEŞ – Pentru a veni în sprijinul pensionarilor, municipalitatea caransebeşeană a inaugurat un magazin de tip Economat. Aflat într-un spaţiu pus la dispoziţie gratuit de Episcopia Caransebeşului, magazinul se adresează pensionarilor cu o pensie de maximum 1.470 de lei, aceştia putând beneficia de produsele de bază la preţuri mai mici decât cele din centrele comerciale.

Potrivit edilului Marcel Vela, Economatul reprezintă o idee mai veche a actualei administraţii locale, fiind în acelaşi timp şi un sprijin util pentru pensionari, în această perioadă dificilă din punct de vedere socio-economic.

„Esenţa acestui magazin Economat este dintr-un spirit de solidaritate, pentru a veni în întâmpinarea celor care au venituri mai mici şi o situaţie în nevoie, astfel că un magazin care să acopere produsele de bază la preţuri mai mici cred că este binevenit. Este un gest de solidaritate deoarece toată marfa din magazin este achiziţionată prin subvenţia Consiliului Local şi a Primăriei“, a explicat edilul Caransebeşului, acesta adăugând că iniţiativa ar putea fi extinsă şi în alte zone ale municipiului.

Pensionarii pot cumpăra lunar de la acest magazin 4 kilograme de făină albă (2,04 lei/kg), 2 kilograme de zahăr (3,87 lei/kg), 2 litri de ulei (4,9 lei/l), 4 kilograme de mălai (1,89 lei/kg) şi 2 kilograme de orez (2,07 lei/kg). Poate astfel de magazine ar trebui să se adreseze nu doar pensionarilor, având în vedere că mii de salariaţi din judeţ nu au nici salariul brut de 1.470 de lei…

Nina Curiţa

Adaugă comentariu