Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Campionatul Național de gimnastică artistică al juniorilor va avea loc la Reșița în perioada 31 octombrie – 2 noiembrie.

„La sfârșitul acestei săptămâni vom avea onoarea să organizăm din nou Campionatul Național de gimnastică artistică la juniori. Reșița va fi o gazdă primitoare pentru toți sportivii juniori din țară și sperăm ca la sfârșitul acestei competiții toată lumea să plece cu rezultatele dorite, în funcție de nivelul de pregătire la care sunt la ora actuală. La Reșița vor participa aproximativ 70 de sportivi de la toate cluburile mari de gimnastică masculină din țară. După programul stabilit de Federația Română de Gimnastică, joi va fi acomodarea pentru toți sportivii care vin din țară. Vineri se vor desfășura concursurile individuale, iar sâmbătă vor fi finalele pe aparate. La finale, cei mai buni opt sportivi de la fiecare aparat își vor disputa cele trei medalii. Avem și reșițeni care vor participa, trei dintrei ei sunt componenți ai lotului național de juniori, iar alți trei sunt de la Clubul Sportiv Școlar Reșița. De asemenea, vor mai concura trei gimnaști de la Clubul Sportiv Municipal Reșița. Din staff-ul FRG va veni secretarul general Virginia Oprișan și președinte în exercițiu. Din câte știu vor participa sportivi de la 12 cluburi. Această competiție este organizată de Federația Română de Gimnastică, Clubul Sportiv Școlar Reșița, Clubul Sportiv Municipal Reșița, în parteneriat cu Primăria Reșița, iar Consiliul Județean Caraș-Severin ne-a ajutat cu Sala Polivalentă”, a declarat antrenorul Robert Bălan.

De asemenea, și Comitelul Olimpic și Sportiv Român va sprijini cu aparatură acest campionat pentru o mai bună desfășurare a competiției de la Reșița.

Antrenorul Dan Grecu a ținut să facă unele precizări despre situația de la centrele de pregătire și de la loturile naționale: „Nu s-au desființat centrele de pregătire, ci loturile. Acest lucru înseamnă că fiecare sportiv se va pregăti la club până în luna ianuarie, când vom vedea ce decizie vom lua în urma unei verificări care se va face. Ne dorim să refacem loturile pentru că anul viitor vom avea campionate europene și Jocurile Olimpice. Consider că mai avem încă șanse la Olimpiadă să participăm cu o sportivă și cu un sportiv. Când spun refacerea loturilor mă refer la cele olimpice de seniori, care nu și-au îndeplinit obiectivele de calificare cu echipa. Nu se pune problema desființării loturilor de juniori. La București funcționează un singur centru olimpic de seniori și la Deva la fel. Sportivii care se vor antrena la cluburi vor fi ajutați de Federație doar cu cazarea și masa, fără acele prime pe care le primeau gimnaștii de la lotul olimpic. Nivelul scăzut de la lot este din cauza faptului că mulți antrenori au plecat din țară. Au plecat deoarece condițiile financiare de la noi sunt foarte proaste. De asemenea, nu se face nici o selecție foarte bună, iar fetele consider că au avut noroc datorită implicării Marianei Bitang împreună cu Octavian Belu. Îmi doresc foarte mult ca și băieții să înceapă să obțină rezultate, dar trebuie căutați antrenori profesioniști. Foarte mulți dintre gimnaștii care ajung la sfârșitul carierei, din păcate, nu îmbrățișează meseria de antrenor”.

Ștefan Moraru

Adaugă comentariu