Caraş-Severin, Romania

ORAVIŢA – Marţi, 13 martie, s-a dovedit a fi cu ghinion pentru doi cărăşeni. Jandarmii i-au surprins pe cei doi în apropierea localității Brădişorul de Jos, sat aparţinător de oraşul Oraviţa, în timp ce transportau lemne cu o căruţă. Cei doi nu le-au putut prezenta oamenilor legii acte de provenienţă pentru marfa din atelaj, astfel că jandarmii au ridicat în vederea confiscării cei 2,08 metri cubi de material lemnos de diferite specii, aplicându-le şi o amendă contravenţională de 2.000 de lei. Lemnele au fost predate lucrătorilor Ocolului Silvic Oravița.

3 Comments

 1. În timp ce Senatul a adoptat un proiect legislativ care permite defrișarea pădurilor din parcurile naționale și naturale ale României, oamenii legii se leaga de 2 amărîţi care au luat o căruţă cu lemne de foc, şi i-au mai şi amendat pentru asta . Bravos naţiune !

  • Exact. Nici măcar nu sunt lemne, sunt mai degrabă crengi. Și… nici mijlocul de transport nu este TIR, cum sunt cei care nu sunt niciodată prinși.

 2. Daca urci pe Semenic in cursul saptamanii o sa vezi multe peridocuri cu lemne si multe molmane cu lemne pe marginea drumului. Si e Parc National.
  Daca vedeti ce masini sunt in parcare la Directia Silvica cand e sedinta sau licitatie pe picior lemn ati crede ca sunteti la Monte Carlo.

  Cum a zis odata un padurar din Caras: nu putem taia noi cat creste!

  Insa voi bravii, maretii ati prins o caruta cu crengi! Bravo, adevarat eroism.

  Mai trebuie sa prindeti si unu sarac care fura o paine si gata cu coruptia in Romania!

  Ex-Tinctor

Adaugă comentariu