Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Subiectul fierbinte al parcărilor publice cu plată, trecute în administrare privată, este încă pe butoiul cu pulbere.După cum ştiţi, în cadrul unei conferinţe de presă, primarul Reşiţei, Mihai Stepanescu, afirma că firmele care au câştigat parcările derulează ilegal activităţile implicând filmarea vehiculelor reşiţenilor şi de aplicare de avertismente pe parbrize: „Poliţia le-a dat înştiinţare ca până în 23 februarie să-şi ia jucăriile, adică semnele, şi să nu mai pună înştiinţări în parbrize“. Lucru susţinut, de altfel, şi de Alexandru Ciati, şeful Poliţiei Comunitare reşiţene. Numai că, vineri, activităţile respective continuau nestingherite, niciun indicator montat în parcările cu plată nefiind ridicat.

O cititoare care locuieşte pe strada Horia nr. 7, în zona Tribunalului Caraş-Severin, spune că, în situaţia în care firma continuă cu aceste acţiuni, nu ştie ce să facă – să plătească abonament administratorului privat sau primăriei, „pentru că, dacă plătesc la firmă, nu mai vreau să plătesc şi la primărie“.

În plus, oamenii nu ştiu ce să facă, mai ales pentru că, văzând reacţia autorităţilor, nu şi-au plătit bilete de parcare, unii dintre ei având deja două-trei avertismente: „Deja am fost avertizată de două ori şi nu ştiu ce să fac. Ei spuneau la început că dacă te prind de două ori fără bilet, îţi ridică maşina“.

Am luat legătura cu Primăria Reșița, care ne-a lămurit că, de fapt, operatorul nu are obligaţiile despre care s-a precizat în conferinţa de presă şi că deocamdată nimeni nu poate spune sau face nimic. „Avem un proces pentru parcări pe rolul instanţei, care ne va da un răspuns la 1 martie“, după cum ne-a transmis Marius Bălean, purtătorul de cuvânt al primăriei. Dar, până una-alta, administratorul parcărilor cu plată îşi face treaba în baza înţelegerilor semnate cu municipalitatea.

Antoniu Mocanu

1 Comment

  1.   Ati sesizat DNA-ul??? Sau din oficiu nu se poate??? Alo, DNA-ul nu puteti sa verificati cum sa votat in ConsiliulLocal al Municipiului Resita in privinta concesionarii parcarilor? Sau asteptati vreun ghiont de la spate??? Domnule primar, l-ai destituit cumva pe domnul Nedelea? Spune-ne si noua ca sa stim . Traiasca Republica Populara Chineza unde sarlatanii sunt decapitati in public !!!

Adaugă comentariu