Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Este trista concluzie vizavi de felul în care aleşii reşiţenilor îi tratează pe votanţii plătitori de taxe şi impozite.

Şedinţa ordinară a Consiliului Local Reşiţa ne-a lăsat un gust mai amar decât celelalte pentru că marţi, 27 august, s-a putut vedea, la modul evident, prăpastia care există între aleşi şi plătitorii de taxe şi impozite, despre lipsa de empatie şi înţelegere.

Şi dacă primarul a lipsit, a capitulat și o bună parte a consilierilor, dar şi majoritatea şefilor structurilor municipalităţii. Iar şedinţa s-a deschis sub cuvântul consilierului Mirel Sabo, care le-a amintit colegilor săi: „Chiar dacă dl primar este plecat în concediu, o să vă rog să transmiteţi că a primit de la Guvernul României peste un milion de lei“. Cifra ne-a rămas în minte pentru că, într-o rectificare bugetară, municipalitatea a sorbit repede milionul guvernamental din defalcatele din TVA, putând ajusta bugetul cheltuielilor de personal cu 3 milioane de lei!

Asta în contextul în care tot marţi, în aceeaşi şedinţă, aleşii le-au dat cu flit unora dintre reprezentanţii localităţilor aparţinătoare care s-au plâns, pentru a nu ştiu câta oară, de faptul că nu s-au găsit bani pentru drumurile din Ţerova sau din Secu, ori pentru reţelele de apă şi canalizare. Halucinantă a fost însă declaraţia reprezentantului de la Secu, acesta declarându-se conştient de faptul că drumul niciodată nu va fi făcut, pentru că n-are cum… Adică, în mileniul III, în acest stadiu a ajuns încrederea oamenilor în aptitudinile celor pe care i-au ales!

Cât despre cum au vrut să-i asculte aleşii pe plătitorii de impozite, spicuim doar din cuvintele proaspăt alesului preşedinte de şedinţă: „Şedinţa s-a încheiat“. Deşi ea s-a încheiat ceva mai târziu, însă cuvintele preşedintelui au fost suficiente pentru ca unul din reşiţenii veniţi din Ţerova să părăsească sala. În aceeaşi şedinţă, aleşii au mai „binecuvântat“ şi o antenă construită ilegal, fără autorizaţie, pe un bloc din Reşiţa, pe motiv că reclamantul stă la parter, iar antena de la 4 n-are cum să-i dăuneze prea tare. Deşi alesul care a vorbit nu s-a oferit să ia antena la el pe acoperiş, să vadă dacă-i dăunează sau nu. Şi, uite-aşa, cu amărăciunea de rigoare, a mai trecut o şedinţă. Cu 3.556.370 în plus la un capitol de cheltuieli de personal.

Antoniu Mocanu

5 Comments

  1. 0pinia Publica Reply

    Asta este una din fetele profundului dispret fata de contribuabili si fata de cei care i-au votat.Singura consolare e ca si ei vor face parte dintre „neputinciosii” de azi in curind

  2. Știam de 30 de ani deja că noi ,cei mai proști oameni care am ales să mai plătim taxe și impozite acestor derbedei și golani din primăria și Consiliul satului Reșița,am făcut o mare greșeală,aceia de a aduce bani la buget și să fie tratați cu sictir de jegurile plătite degeaba.Asa vă trebuie, să mai plătim taxe.Nu le pasă, așa cum au distrus și spațiul verde de pe aleea Ineu colț cu blocul 20,pentru că un rahat de patron s-a arătat deranjat ,alt maimuțoi și bișnițar.

  3. Să vă fie rușine băi agarici și nesimțiților.Si alo,tovarășul consilierul lui Papuc,de ce nu ți-ai tras și tu o antenă GSM , că toate sunt montate în Reșița ILEGAL fără acordul asociațiilor de proprietari.Ce îți era frică să nu te iradieze pe tine și familia ta, băi nesimțitule!La ruși ,la Cernobîl tu și toți ai tăi,capete de pompă ce sunteți.Mai pupați voi voturile noastre numa cu antenele de pe blocurile de care v-ați bătut joc.

  4. Niste ciocoi care vor veni din nou, in curand, sa ameteasca pe bietii oameni cu promisiuni gen „vom face…”!
    Sfidarea electoratului e privita ca o virtute…banoasa!

  5. Pe blocul turn de pe Republicii 19,scara unde a locuit administratorul ,membru în PNL, până nu demult,pe nume Nelu Ghiorma,marele hoț de bani de la 10-12 asociații,care și acum mai încasează bani buni de pe antena GSM plasată pe acoperiș chiar pe apartamentul unde a locuit, încă mai încasează in cont cel puțin 300 de euro lunar,de ce nu vă luați de el? Explicația e sigură ,e membru, încă posibil ,in PNL,un partid întreținut de membrii lui puși pe tâlhărit proprietarii de asociații Bravos băi nea Taitelule,numai cu astfel de indivizi dubioși te-ai înconjurat,unul și unul vă asemănați,idem armata de consilierii lui pește prăjit,care sunt votanții bunăstării lor personale, că doar salariile lor contează,pe cetățenii Resitei îi lăsăm în gura lupului ,ca pe o turmă de oi.RUSINE BABUINILOR!

Adaugă comentariu