Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Combustibilul aruncat pe eşapamentul maşinilor Primăriei Reşiţa a fost subiect de dispută între aleşii urbei.

Nu mai puţin de 1.050 de litri de combustibil lunar au fost ceruţi şi aprobaţi de către aleşii reşiţenilor pentru cinci autovehicule aflate în dotarea proprie a unităţii administrativ teritoriale. Este vorba despre limita maximă a consumului lunar care este suportat din banii reşiţenilor, iar subiectul a generat dispută între cele două tabere politice existente în Consiliul Local. Potrivit proiectului, pentru un autoturism a fost aprobat un consum lunar de 250 de litri de carburant, pentru trei autoutilitare – câte 200 de litri pe lună pentru fiecare dintre ele, respectiv alţi 200 de litri lunar pentru un microbuz. La un simplu calcul, pentru aproximativ 20 de zile lucrătoare dintr-o lună, un consum de 250 de litri de carburant ar însemna 12,5 de litri pe zi. În condiţiile unui consum mediu de 7 litri la suta de kilometri, maşina ar trebui să parcurgă zilnic aproape 179 de kilometri…

Interpelat de reprezentanţii grupului PSD-PMP vizavi de aceste consumuri văzute ca exagerate, primarul Reşiţei, Ioan Popa, a ţinut să precizeze că maşina care consumă cel mai mult îi aparţine. Iar justificarea pentru care „arde“ atâta amar de combustibil stă, spre exemplu, în „plimbările“ de după inundaţii sau cele până la Arad sau chiar mai departe, în eventualitatea resuscitării tramvaiului reşiţean.

3 Comments

  1. Sunt de acord să-i plătim benzină și până pe lună dacă reuseste să reînvie tramvaiul tăiat la fier vechi de cloaca de hoți ai PSD-ului. Ar fi mai puțin fum în oraș, plus că tramvaiul are o capacitate de transport mult mai mare, iar costul curentului este doar o fracțiune din cel al motorinei.

  2. rica Venturiano Reply

    PSD ar trebuii sa se preocule cat au ,, ars ,, toate PFA-urile psdiste din primarie.
    Popa baga mare …!

  3. Aveti putintica rabdare, Domnilor!
    Sa dam ce al lui, Cezarului! Sa le acordam credit si in timp vom afla ce au facut pentru Resita, primaria si primarul, pentru ce s-a „ars” combustibilul!

Adaugă comentariu