Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Fostul antrenor în cadrul grupării din Valea Domanului este hotărât să facă performanţă.  Au trecut aproximativ 45 de zile de când aţi fost numit în funcţia de preşedinte al clubului. Este greu, e uşor?

CAROL GURGU: În primul rând mă bucur că am revenit în fotbalul românesc. După 14 ani de antrenorat, mi s-a oferit această mare şansă de a coordona unul dintre cluburile de mare tradiţie. Şi sper să onorez încrederea acordată de domnul primar Mihai Stepanescu şi de membrii Consiliului Local Reşiţa. Vin cu unele cunoştinţe suplimentare din străinătate, mai precis din Germania şi Austria, legate de fotbalul care se practică în Europa. Sunt lucruri foarte importante, sunt lucruri bune şi îmi doresc să le aplic şi în Valea Domanului. Numai că este vorba de oameni. Pentru că la noi, mă refer la nivel de ţară, unii oameni au o anumită mentalitate, se mulţumesc cu puţin. Şi să plece acasă pe alt front. Deci, dacă eşti motivat, lucrurile se fac mult mai bine.

 

Care au fost primele impresii, după instalarea în funcţia de preşedinte?

C.G.: Dincolo de faptul că mi-am asumat o mare responsabilitate, dar nu puteam să o refuz, am constatat că nu este o muncă uşoară. Însă pot să o duc la bun sfârşit. Mă ajută faptul că mi-am desfăşurat mulţi ani activitatea aici, că sunt familiarizat cu problemele clubului, cu personalul tehnic şi administrativ. Şi, sunt convins că vom face o echipă performantă. Cred că domnul primar a dorit să aducă un suflu nou, să fie disciplină, stabilitate, linişte. Iar oamenii din jur au înţeles acest lucru. Toată lumea îşi vede de treabă. Antrenorii de la centru au înţeles că trebuie să-şi facă datoria. În acest sens am făcut şi anumite demersuri, cu un program interior nou.

 

Adică?

C.G.: Fiecare antrenor lucrează pe doi ani de vârstă, grupă pe care este specializat. Apoi, o trece mai departe. Este un început, un pas care sper să fie benefic pentru sportivi. În plus, la echipa mare sunt patru antrenori. Roco Sandu şi Valentin Boşca sunt, cum se zice titulari, iar Leontin Doană şi Dan Potocianu sunt alături de ei, ca şi colaboratori. Dan va lucra cu partea defensivă, iar Leo cu latura ofensivă. Sunt lucruri importante, pentru că Roco Sandu nu le putea acoperi pe toate. De asemenea, vreau să demonstrez că se poate lucra şi cu antrenori din Reşiţa. Nu trebuie aduşi din partea cealaltă. Nu vreau să comentez ce a fost în tur.

 

Haideţi să stăruim la nivelul senioratului.

C.G.: Sper să facem mai mult decât în tur. Chiar dacă mi-aş fi dorit mai mult să revin în iarbă, repet, sunt onorat de funcţie, şi voi face totul pentru binele clubului, având în vedere şi experienţa anilor trecuţi, desfăşurându-mi activitatea la toate nivelurile, ca antrenor, până la nivel de Liga a II-a. Am trecut prin multe, ca să-mi fie greu acum. Nu. Viaţa m-a călit şi pot izbândi. Vreau să duc echipa de seniori mai sus, acolo unde alţii nu au reuşit.

 

Concret, care este pariul cu FCM Reşiţa?

C.G.: Vreau să fac un club puternic. Începând cu grupele de copii şi juniori, unde antrenorii au obligaţia să facă performanţă. Noi ne dorim locurile unu-trei, la nivelul competiţiilor. Dacă nu vom ajunge cât mai sus, vom opera modificări, dacă se impun. Cu toate acestea, îmi doresc să fim o familie, să eliminăm vorbele pe la spate. Să ne facem, cu toţii, datoria. În al doilea rând, la echipa de seniori, care este, până la urmă, cea mai importantă, pentru că acolo ajung talentele noastre, trebuie să pregătim baza solidă, în speranţa unei reveniri la un nivel mai ridicat. Înţelegeţi ce vreau să spun. Îmi doresc să onorez încrederea acordată de domnul primar Mihai Stepanescu.