Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Animalele de pe raza Parcului Naţional Semenic – Cheile Caraşului se vor regăsi într-o bază de date.În perioada 20-27 februarie a.c. administraţia parcului, în colaborare cu ocoalele silvice de pe raza ariilor protejate efectuează acţiuni de evaluare a speciilor de animale strict protejate.

„Sunt vizate, în special exemplarele de urs brun, lup, râs şi pisica sălbatică. Acestea se regăsesc în fondurile de vânătoare al căror gestionar este Direcţia Silvică Reşiţa. Sunt implicate ocoalele silvice Reşiţa, Anina, Văliug, Bozovici şi Nera. Participă la acţiunea în sistem integrat agenţii de teren din cadrul administraţiei PNSCC şi personalul ocoalelor, pentru întocmirea unei baze de date ce se va constitui ca fond de lucru pentru viitoare proiecte“, a precizat Sorin Tudorescu, directorul administraţiei PNSCC.

Acţiunea vizează cunoaşterea cu exactitate a numărului de exemplare de carnivore protejate de lege pentru actualizarea evidenţelor şi ca bază de plecare pentru proiecte de protejare şi dezvoltare a faunei din ariile protejate.

Flavius Rotariu

Adaugă comentariu