Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Sute de cetăţeni au cerut „cărţi de pribegie“ serviciului public în luna august a acestui an.Serviciul Public Comunitar pentru Eliberarea şi Evidenţa Paşapoartelor Simple Caraş-Severin a primit, în luna august, 1.803 de cereri. Dintre acestea, 867 (din care 30 de la cetăţeni cu domiciliul în străinătate) au fost pentru eliberarea paşapoartelor simple electronice şi 936 cereri pentru eliberarea paşapoartelor simple temporare.

De asemenea, au fost personalizate 941 paşapoarte temporare, din care 27 pentru cetăţeni români cu domiciliul în străinătate. Pentru patru persoane instanţa a dispus măsura suspendării temporare a dreptului la liberă circulaţie în străinătate, una nu era deţinătoare de paşaport, una deţinea paşaport expirat, iar două deţineau paşapoarte valabile.

Au fost efectuate menţiuni de restabilire a domiciului in România pentru 11 persoane. Un număr de 19 persoane au fost sancţionate contravenţional pentru pierderea sau deteriorarea paşapoartelor valabile, întocmindu-se procese-verbale de contravenţie. În urma activităţii desfăşurate de către S.P.C.E.E.P.S. Caraş Severin a fost încasată la bugetul de stat suma de 58.776 de lei. Paşapoartele temporare se eliberează în aceeaşi zi, iar cel electronic în 14 zile calendaristice.

Flavius Rotariu

Adaugă comentariu