Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Ca în fiecare an, Direcția Silvică Judeţeană a luat toate măsurile necesare pentru punerea la dispoziția populației a lemnului de foc rezultat din exploatarea în regie proprie. Volumul minim ce va fi vândut populației până la finele anului este de 65.000 mc, îndeplinind astfel prevederile parteneriatelor pe care Direcția Silvică le are încheiate cu comunitățile locale în acest sens.

„Până astăzi a fost oferit populației un volum de cca. 40.000 mc, din care populația a cumpărat doar 16.000 mc, la această dată neexistând cereri care să nu poată fi onorate“, ne-a spus şeful Direcţiei Silvice Caraş-Severin, Daniel Poliţă. Pentru a ușura accesul la lemnul de foc, Romsilva a pus în circulație un ghid pentru procurarea lemnului de foc, ghid ce a fost distribuit prin efortul personalului silvic cât mai multor cetățeni ai județului, acesta conținând pașii care trebuie urmați de către cei care doresc să cumpere lemn de foc de la ocoalele silvice și prețurile de vânzare a lemnului.

pret-lemn

Tot ceea ce trebuie să facă cetățenii este:

✔ Să meargă la primărie sau la ocolul silvic ca să solicite cumpărarea de lemn pentru foc;

✔ Să contacteze pădurarul din zonă;

✔ Să plătească lemn dorit la ocolul silvic sau direct la pădurar sau gestionar;

✔ Să ridice cantitatea de lemn plătită, din locul și ziua comunicate de pădurar sau gestionar;

✔ Să păstrează bonul fiscal și avizul de însoțire.

Prețurile de vânzare a lemnului sunt accesibile oricui. De asemenea, din spusele directorului Direcţiei Silvice Caraş-Severin, la anumite ocoale silvice există și posibilitatea transportării la domiciliu a lemnului cumpărat, existând pentru acest serviciu tarife stabilite în funcție de distanță.

Adaugă comentariu