Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Sau cel puţin asta reiese din faptul că 115.069 de cetăţeni ai judeţului Caraş-Severin au votat pentru demiterea lui Traian Băsescu. La Biroul Electoral Judeţean au fost centralizate, luni dimineaţă în jurul orei 6.00, rezultatele constatatoare ale procesului electoral desfăşurat în 29 iulie.

Ca urmare a analizării proceselor verbale din toate cele 364 de secţii de votare, s-a constatat că la referendumul naţional, în Caraş-Severin au participat 131.958 de persoane, dintre care 115.069 au răspuns „DA“ la întrebarea de pe buletinul de vot, iar 15.395 şi-au exprimat opţiunea pentru „NU“, bifând cu ştampila de vot căsuţa corespunzătoare din buletin. De asemenea, s-a constatat faptul că 1.494 de voturi au fost nule.

„Atât pe parcursul zilei electorale, cât şi noaptea de după închiderea urnelor, pe rolul Biroului Electoral Judeţean nu s-a înregistrat nicio contestaţie, întâmpinare sau cerere de constatare a vreunei fraude electorale sau prin care să se sesizeze vreo încălcare a legii electorale ori a hotărârilor Biroului Electoral Central“, a precizat judecătorul Rustin Ciasc, preşedintele BEJ Caraş-Severin.

În cursul zilei de luni, o echipă a BEJ a înaintat către Biroul Electoral Central rezultatele constatatoare ale alegerilor.

Flavius Rotariu