Caraş-Severin, Romania

LUPAC – Voinţa Lupac – Viitorul Caransebeş 1-1 (0-1), în derby-ul Ligii a IV-a, disputat vineri, 26 aprilie, la Lupac.

Oaspeţii au trimis primul şut pe poartă în minutul 3, prin Megheleş, însă Petruţ a reţinut cu siguranţă. Două minute mai târziu, Neagu a expediat o centrare de pe partea stângă, însă lui Frenţ, aflat la 6 metri, i-a lipsit un vârf de gheată să împingă mingea în plasă. Odată cu trecerea timpului, gazdele au echilibrat partida, însă tot gugulanii au avut cele mai importante faze de poartă. Băieţii antrenaţi de Ion Bica au deschis scorul în minutul 25, când Negoescu, în colţul stâng al careului advers, a avut timp să-şi aşeze balonul, după care a şutat puternic, mingea deviată de Cheda oprindu-se în plasa porţii apărate de Petruţ. Lupacul a avut o fază mai periculoasă în minutul 34, când Mitru a executat un corner de pe dreapta, iar Avramovici, la 8 metri, a şters balonul cu capul, trimiţându-l pe lângă poarta apărată de Birăescu. Peste doar un minut, Nicola a irosit o ocazie uriaşă de a mări avantajul echipei gugulane, reluarea sa, de la doar 8 metri, după o pasă venită de pe dreapta, de la Negoescu, ducându-se mult peste poarta apărută de Petruţ.

În minutul 52, Marcu a trimis o centrare la semiînălţime de pe stânga, însă portarul Birăescu a ieşit şi a prins chiar în faţa lui Avramovici. În minutul 54, gugulanii au avut şi ei o fază frumoasă, Negoescu combinând cu Jula, iar acesta din urmă, de la numai 8 metri, a deviat spre poarta goală, însă Bărbulescu a respins în ultima clipă. Două minute mai târziu, Neagu, talonat de Oncică, a intrat în careu pe aripa stângă şi a încercat o scăriţă, însă portarul gazdelor a reuşit să respingă balonul. Cu timpul, oaspeţii s-au retras în propria jumătate de teren, lăsându-i la centru doar pe Neagu şi pe Negoescu, dar mingea a ajuns foarte rar la cei doi jucători, echipa fiind practic ruptă în două. Gazdele au egalat în minutul 70, când, după o degajare lungă, mingea a ajuns la Mitru, acesta l-a angajat în careu pe Modâlcă, pe aripa dreaptă, Birăescu a ieşit şi a comis fault, lovitura de pedeapsă fiind transformată de Mitru, care a trimis în dreapta goal-keeper-ului caransebeşean. În ultima parte a meciului, ambele echipe au trecut pe lângă gol, ceea ce a făcut ca partida să crească în spectaculozitate. Astfel, în minutul 84, Negoescu l-a angajat perfect pe Jula în adâncime, acesta a intrat în careu şi a şutat cu latul de la 12 metri, încă a trimis direct în braţele lui Petruţ. În replică, două minute mai târziu, Avramovici a scăpat pe partea stângă, a centrat în gura porţii, însă lui Mihai i-au lipsit câţiva centimetri pentru a trimite balonul în plasă. Peste doar un minut, Popa a scăpat şi el pe partea stângă, a pătruns în careu şi a încercat un lob, însă balonul s-a scurs prin faţa porţii caransebeşene, în afara terenului. După încă un minut, Avramovici a scăpat spre poartă, de această dată pe aripa dreaptă, Megheleş l-a talonat, iar şutul atacantului echipei gazdă a fost respins cu piciorul de Birăescu.

Voinţa Lupac: D. Petruţ, Al. Mitru (min. 90+3, F. Lolea), M. Cheda, C. Oncică, B. Bărbulescu, V. Marcu, O. Mihai, A. Modâlcă, Al. Avramovici, L. Străin, C. Popa; rezerve: Z. Isac, D. Mihuţescu, B. Vişatovici, M. Krkelic. Antrenor, Boşco Vişatovici.

Viitorul Caransebeş: C. Birăescu, M. Mărgan (90+3, F. Boieriu-Ujica), N. Jula, C. Arnăut, M. Mariţescu, A. Megheleş, M. Frenţ (80, C. Nicoară), I. Drăgoi, Al. Nicola (75, R. Stanislav), A. Neagu, C. Negoescu; rezerve: D. Socaci, D. Enache, N. Stanca, A. Cut. Antrenor, Ion Bica.

A arbitrat la centru Tudor Jurca (Arad), asistat la cele două linii de Răzvan Nistoran (Oraviţa) şi Ghiţă Scînteie (Moldova Nouă). Observatori: Viorel Lolea (Reşiţa) şi Dan Miholcea (Bocşa).

În clasament, Voința Lupac continuă să ocupe prima poziție, cu 48 de puncte, Viitorul Caransebeș rămânând la o lungime distanță, cu 47 de puncte.

Adaugă comentariu