Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEȘ – Indiferent de culoarea politică, cei mai mulți dintre aleșii locali nu sunt de acord cu solicitarea ADI ACVABANAT.

La finalul „extrordinarei” de luni, viceprimarul Marius Isac le-a adus în atenție consilierilor solicitarea de majorare a tarifelor la apă și canal cu rata inflației, care va fi dezbătută miercuri, 7 august, la Reșița. Isac i-a întrebat cu ce mandat se duce la ședința respectivă, la care-i ține locul primarului Felix Borcean, aflat în concediu de odihnă.

„Când și-au mărit salariile pentru directori la 200 de milioane ne-au întrebat? Nu suntem de acord!”, a spus Gavrilă Ardelean, cel mai vehement dintre social-democrați, completat de colegul Valentin Dascălu: „Si așa calitatea apei este una care lasă de dorit, acum mai și mărim, dă foarte bine la populație!”. Nu de aceeași părere cu colegii din PSD a fost Daniel Isac, de înțeles pe undeva, fiind directorul AquaCaraș Caransebeș, care a precizat că „prețul e impus, a rămas de la începutul proiectului și trebuie majorat, nu e mult, e puțin, doar cu 50 de bani”. Fără succes însă, pentru că și liberalii, prin Filip Strejariu, au fost fermi și i-au transmis viceprimarului Marius Isac: „Mandatul cu care mergi acolo e că nu suntem de acord cu majorarea!”.

Potrivit celor de la ADI ACVABANAT, noile prețuri pentru populația județului Caraș-Severin ar fi de 4,63 lei/ mc la apă potabilă și de 3,1 lei/mc la canalizare. Rămâne de văzut ce vor decide cei care fac parte din Adunarea Generală a Acționarilor de la ADI ACVABANAT. Ne referim aici la Consiliul Județean Caraș-Severin, la cele două municipii (Reșița și Caransebeș), șase orașe (Anina, Băile Herculane, Bocșa, Oravița, Oțelu Roșu și Moldova Nouă), dar și la comunele Văliug, Domașnea și Ocna de Fier.

R.M.

Adaugă comentariu