Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEŞ – În municipiul de pe Timiş şi Sebeş se desfăşoară în perioada 8 – 12 mai 2019, Olimpiada Naţională de Religie pentru Seminarii şi Licee Teologice Ortodoxe. Evenimentul este organizat în premieră de Episcopia Caransebeşului în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Caraş-Severin și Seminarul Teologic „Ion Popasu“ din localitate.

Cei peste 100 de elevi participanți au susţinut proba scrisă joi, 9 mai 2019, la Colegiul Național „Constantin Diaconovici Loga“, comisia fiind formată din preoți profesori și profesori, inspectori de religie și directori de la seminariile teologice din țară. Pe lângă competiţia în sine, participanţii se bucură în aceste zile de un program cultural şi spiritual bogat, având prilejul să viziteze bisericile şi obiectivele turistice, să cunoască tradiţiile locale şi portul popular.

În mesajul adresat concurenţilor veniţi din toată ţara, P.S. Lucian a subliniat: „Cei care ați venit să participați la această olimpiadă, ați venit din iubire față de cuvântul lui Dumnezeu și pentru propovăduirea și mărturisirea lui. Ați venit cu multă responsabilitate și determinare ca să rămâneți sare a pământului, să împliniți cuvântul lui Dumnezeu și să plecați de aici mulțumiți sufletește că ați venit ca să demonstrați tuturor că sunteți ucenici fideli ai Mântuitorului Hristos“.

Evenimentul se dsesfăşoară în cadrul „Zilelor credinței și culturii în Episcopia Caransebeșului“, festivitatea de premiere urmând să aibă loc sâmbătă, 11 mai 2019, în Sala de festivități Mitropolit Nicolae Corneanu a Episcopiei Caransebeşului.