Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Cu siguranţă iubitorii rock-ului nu i-au uitat pe Screaming Heads. După foarte mult timp, trupa locală considerată avangardistă la momentul apariţiei a cântat din nou în faţa publicului.

Mult aşteptata reunire s-a desfăşurat în acelaşi loc în care „capetele“ cântau la mijlocul anilor ’90. De-atunci timpul a trecut dar atmosfera a rămas aceeaşi. Screaming Heads revin cu forţe noi, aşa cum sugerează şi titlul noului album.

Prilej cu care băieţii şi-au lansat noul album, „Reinforced“, ce poate fi descărcat gratis de pe site-ul trupei: 10 piese, şapte reorchestrate şi trei neînregistrate până acum. Trebuia să vină o vreme când avangardiştii de la mijlocul anilor ’90 vor arăta din nou că le pasă şi că drumul le-a rămas deschis.

Sâmbătă, între prieteni, crossover-ii au sărbătorit reunirea pregătită mai bine de doi ani. Tobarul Cătălin Gavrilă se temuse că tinerii nu vor şti să se distreze. Ce „surpriză“ să afle că băieţii veniţi la concert vor să fie ca el iar fetele vor să fie cu el. Cineva trebuia să fie persoana I…

Reunirea a avut un mare absent, bassist-ul Luci Adam, aflat la lucru în Irlanda. Nu l-a lăsat patronul român, unu’ Ilie, adevărat „gardian“. Luci şi-a sunat colegii înainte de concert şi, deşi e departe, a fost în sufletele tuturor.

Băieţii se amuză de modul cum înregistrau în anii ’90. Dar asta nu i-a oprit să fie deschizători de drum pentru genuri de rock ce aveau să „crească“ după ce capetele au încetat să strige. Acum vocea li se aude din nou. Bine aţi revenit, băieţi!

Ionel Ivaşcu

Adaugă comentariu