Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Aşa cum s-a întâmplat şi în anii trecuţi, străinii au ales luna decembrie pentru a deschide afaceri în județ.

În perioadele în care sărbătorile prilejuiesc zile libere, fie că e vorba de Paşte, fie că e vorba de Crăciun, înmatriculările la Oficiul Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul Caraş-Severin arată o creştere a firmelor cu aport de capital străin faţă de cealaltă perioadă a anului şi o scădere a operaţiunilor similare ale firmelor autohtone.

Aşa s-a întâmplat şi în ultima lună a anului trecut, când şase străini au decis să se aventureze în economia cărăşeană, doi din Germania şi câte unul din Austria, Cipru, Italia şi Ungaria. Asta în condiţiile în care numărul total de înmatriculări a fost de 54, dintre care 29 societăţi cu răspundere limitată, 20 de persoane fizice autorizate şi cinci întreprinderi individuale. Aritmetica simplă ne poate ajuta să caracterizăm întregul an 2014 prin prisma unor asemenea activităţi economice la nivel de județ, în condiţiile în care Oficiul Naţional al Registrului Comerţului a publicat statisticile judeţene pe primele 11 luni ale anului trecut.

Astfel, remarcăm 963 de înmatriculări efectuate în perioada menţionată, în scădere cu peste 35 de procente faţă de anul anterior.