Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Începând cu data de 14 iulie a.c., la nivelul Ministerului Administraţiei şi Internelor s-a lansat campania de informare şi conştientizare a cetăţenilor „Votează legal!“.

Campania va fi derulată şi la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Caraş-Severin, în perioada 16 – 28 iulie, în contextul desfăşurării referendumului pentru demiterea preşedintelui din 29 iulie. „Obiectivele acestei campanii sunt informarea cetăţenilor asupra sancţiunilor legale prevăzute pentru încălcarea legislaţiei electorale şi conştientizarea acestora pentru asigurarea unui proces electoral legal“, a precizat agent principal Ancuţa Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Caraş-Severin.

Campania se adresează cetăţenilor români cu drept de vot, în special, tinerilor care împlinesc 18 ani, celor care votează pentru prima dată, populaţiei cu drept de vot din mediul urban şi rural, membrilor formaţiunilor politice sau voluntari ai acestora, precum şi tuturor celor implicaţi în derularea campaniei. În scopul promovării campaniei de informare, Direcţia Informare şi Relaţii Publice din M.A.I. a realizat un spot TV, spoturi radio, un afiş şi un fluturaş, conţinând mesajul campaniei şi informaţii referitoare la sancţiunile prevăzute de legislaţia electorală.

În scopul asigurării unei informări corecte şi echidistante a mass-media şi a cetăţenilor în perioada premergătoare şi pe timpul desfăşurării referendumului, cu privire la activitatea structurilor Ministerului Administraţiei şi Internelor din judeţul Caraş-Severin, a fost constituit Centrul Judeţean de Comunicare din care fac parte purtătorii de cuvânt ale acestor instituţii.

Flavius Rotariu

Adaugă comentariu