Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual din MAI îşi exprimă printr-un comunicat de presă remis redacţiei indignarea faţă de reducerea jenantă a sumei alocate, prin rectificare bugetară, pentru achitarea drepturilor restante cuvenite, prin lege, poliţiştilor.

Astfel, din dreptul pentru echipament, aferent anului 2012, poliţiştii vor primi doar 8,66%. „Reducerea din întregul sumei restante, precum şi alte abuzuri ale conducerii MAI faţă de relaţiile de muncă şi drepturile personalului, îi determină pe poliţiştii membri ai SNPPC să organizeze proteste publice cu o maximă vizibilitate socială, ce se vor desfăşura chiar în campania electorală a celor care doresc să ocupe prima putere în stat. Întrucât poliţiştii fac misiunile pentru alegeri în timpul lor liber legal, cerem modificarea art. 10 alin.(4) din HG nr.889/2012 privind aprobarea bugetului şi a cheltuielilor necesare pentru pregătirea, organizarea şi desfăşurarea alegerilor pentru Camera Deputaţilor şi Senat în anul 2012“, se specifică în comunicat.

Aceste revendicări au fost transmise şi prim-ministrului cerându-se ca până la data de 16 noiembrie, guvernul să găsească soluţii legale şi favorabile poliţiştilor, în caz contrar, începând cu data de 19 noiembrie, SNPPC va declanşa acţiuni de protest în toată ţara.

Adaugă comentariu