Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Şapte percheziţii, dintre care cinci domiciliare şi două la autovehicule, derulate în Caraş-Severin şi Timiş, la persoane bănuite de constituirea unui grup infracţional organizat, camătă şi spălare de bani, a dus la ridicarea a aproximativ 220.000 de euro, a peste 860 de dolari şi a 2.500 de lei.

La începutul acestei săptămâni, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale din Caraș-Severin, sub coordonarea procurorilor DIICOT, au efectuat şapte percheziții, dintre care cinci domiciliare și două la autovehicule, în localitățile cărăşene Oțelu Roșu şi Poiana Mărului, precum şi în municipiul Timișoara, la persoane bănuite de constituirea unui grup infracțional organizat, camătă și spălare de bani. Oamenii legii au ridicat, în vederea continuării cercetărilor, aproape 220.000 de euro, peste 860 de dolari, 2.500 de lei, înscrisuri și medii de stocare.

„Din cercetări a reieșit că trei persoane, doi bărbați, de 48, respectiv 21 de ani și o femeie, de 44 de ani, toți din Oțelu Roșu, județul Caraș-Severin, ar fi oferit, începând cu anul 2010, împrumuturi de bani în afara sistemelor autorizate, către diverși oameni de afaceri, reprezentanți ai unor societăți comerciale din județul Caraș-Severin, pentru care ar fi perceput dobânzi lunare cuprinse între 7% și 15%. Pentru a garanta împrumuturile respective, bărbatul de 48 de ani i-ar fi determinat să întocmească, pe numele lui, diverse documente financiar-contabile, ce ar fi atestat, în mod fictiv, vânzarea unor bunuri, în valoare de maxim 5.000 de lei, cu scopul de  a nu realiza transferuri bancare. Însă, în realitate, valoarea bunurilor respective ar fi fost de 10-20 de ori mai mare. De asemenea, aceeași persoană ar fi determinat persoanele împrumutate să întocmească documente notariale de recunoaștere a unor împrumuturi, având ca obiect sume în care ar fi fost cuprinse și dobânzile (camătă). În situația în care aceștia s-ar fi aflat în imposibilitatea de a mai achita ratele lunare, i-ar fi determinat să întocmească contracte de vânzare-cumpărare fictive pentru sume de bani pe care persoana în cauză nu le-ar fi remis niciodată“, ne informează Poliţia judeţului.

Faţă de cei doi protagonişti – bărbatul de 48 de ani, cât şi femeia de 44 – a fost dispusă măsura controlului judiciar pentru 60 de zile. Iar cercetările penale continuă pentru camătă, constituirea unui grup infracțional organizat și spălare de bani.

Adaugă comentariu