Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEȘ – Municipalitatea din Caransebeș a făcut un prim bilanț al pagubelor după vijelia de duminică după amiază. Cel puțin 18 autoturisme au fost avariate, dar și mai multe acoperișuri de bloc în zonele Pipirig, Țarinei și Cazărmii.
Potrivit primarului Felix Borcean, din fericire, Caransebeșul se numără printre localitățile în care nu s-au înregistrat victime. „A fost un singur caz la Spitalul Municipal de Urgență, o femeie lovită de o ușă în curte, cu fractură de humerus. Au existat însă serioase pagube materiale cauzate de rafalele foarte puternice de vânt, dar și de lucrările superficiale de construire a acoperișurilor. Probleme au fost semnalate, în special, la acoperișurile de bloc, mai ales la cele din tablă, care au fost foarte ușor dizlocate de viteza vântului. Până în prezent s-au înregistrat 14 cereri de ajutor din partea unor asociații de proprietari sau persoane fizice și 18 autoturisme avariate în urma furtunii”, a precizat Borcean.

Situația a fost discutată în Comitetul Local pentru Situații de Urgență, Primăria căutând soluții imediate pentru ajutorarea celor care au avut de suferit de pe urma furtunii, pentru că până la sosirea ajutorului guvernamental mai durează. Primarul Caransebeșului a adăugat însă că municipalitatea va cere acelor asociații de proprietari care nu sunt în regulă cu autorizațiile pentru acoperișuri să intre cât mai repede în legalitate.

„Încercăm să venim în sprijinul cetățenilor, căutăm soluțiile legale pentru ajutorarea acestora până o să vină ajutorul guvernamental. În paralel, însă, o să inițiem un control foarte riguros la asociațiile de proprietari, să vedem unde s-a lucrat fără autorizații de construcție și proiect tehnic, acolo unde e cazul urmând să le punem în vedere asociațiilor să intre în legalitate și să se realizeze lucrări temeinice pentru a nu ne mai întâlni cu situații precum cele de duminică după amiază”, a mai punctat Felix Borcean.

Video: Facebook Costinel Rosoiu