Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Oprirea robinetului a fost amânată de sâmbătă, 14 ianuarie, până luni, 16 ianuarie, la ora 12.00.Problema urgentă a termiei a fost pusă din nou pe tapet de către primarul Reşiţei, Mihai Stepanescu: „Nu mai găsim înţelegere la furnizorul de gaz! Ne-am rugat, am implorat să ne aştepte măcar până luni“, 16 ianuarie. Deşi nici atunci municipalitatea s-ar putea să nu aibă banii necesari. Trebuie spus că ultima înţelegere cu furnizorul de gaz acoperă inclusiv ziua de vineri, 13 ianuarie, termen devansat până luni, 16 ianuarie, la ora 12.00, când se va opri robinetul de gaz. Şi este vorba despre datorii curente, aferente lunii decembrie 2011 şi parţial ianuarie 2012.

Riscă astfel să rămână fără încălzire aproximativ 3.000 de familii reşiţene, 21 de şcoli şi o serie de alte instituţii. Potrivit primarului Stepanescu, municipalitatea a scos din gaură CET 2010 cu o serie de facturi, inclusiv la curent, pe care societatea nu şi le-a achitat. Edilul spune că au fost plătite 50.000 lei la începutul acestei săptămâni, urmând o altă tranşă de 100.000 fiind lăsată pentru a doua parte a săptămânii.

Am trimis auditul la CET 2010 şi l-au refuzat de două ori. (…) Spuneau că «programul investiţional va continua cu surse atrase». De unde? Că noi ne chinuim de nişte luni să atragem nişte bani să nu murim“, a mai declarat Stepanescu într-o conferinţă de presă. Acesta a afirmat că societatea este coordonată politic, iar „instituţiile, chiar şi judeţene, nu doar să conducă, ci să preia CET-ul, cu tot cu datorii, să se ocupe de achitarea lor, sau să-l facă instituţie cultural-artistică sau ce vor ei“.

Antoniu Mocanu

Adaugă comentariu