Caraş-Severin, Romania

Din cele peste 1.433 de misiuni efectuate de jandarmii cărăşeni în primul trimestru al acestui an, peste jumătate au constat în misiuni de menţinere a ordinii publice în staţiuni montane şi pe traseele turistice adiacente precum şi în misiuni de patrulare executate independent sau alături de poliţişti în Reşiţa, Caransebeş, Bocşa, Oraviţa şi Moldova Nouă.

Proteste alături de… jandarmi

De asemenea, Jandarmeria Caraş-Severin a asigurat ordinea publică pe timpul desfăşurării a cinci manifestări de protest, opt manifestări religioase sau cultural-artistice şi 16 competiţii sportive. Efective din cadrul inspectoratului au intervenit în peste 127 de cazuri semnalate prin intermediul numărului unic de urgenţă 112, acţionând pentru aplanarea unor conflicte spontane şi restabilirea liniştii publice. În plus, au fost executate peste 69 de misiuni de punere în aplicare a mandatelor de aducere a unor persoane implicate în procese aflate pe rolul instanţelor de judecată sau în anchete derulate la nivelul parchetelor.

Luni pline pentru jandarmi

Pe lângă acestea, jandarmii cărăşeni au asigurat paza şi protecţia unui număr de aproximativ 200 de transporturi de bunuri, valori, înscrisuri şi produse cu caracter special. Pe timpul intervenţiilor, 482 de persoane au fost sancţionate contravenţional (254 cu avertisment şi 228 cu amendă), valoarea amenzilor fiind de peste 73.450 de lei. De asemenea, independent sau în cooperare cu organele de poliţie, au fost constatate 62 de infracţiuni (şapte independent şi 55 cu poliţia), fiind întocmite pe numele a 59 de persoane actele premergătoare începerii urmăririi penale.

Flavius Rotariu

Adaugă comentariu