Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Fotbalistele participă la final de săptămână la un turneu la Odorheiu Secuiesc.

Echipa Banat Girls Reșița se numără printre cele 20 de echipe participante la un puternic turneu de futsal, programat în perioada 17-19 februarie, la Odorheiu Secuiesc. Echipa reșițeană a fost repartizată în Grupa C, alături de Olimpia Cluj, Bucovina Vicov și Sporting Lugaș. Va fi un turneu rezervat junioarelor U17 și un bun prilej pentru reprezentanții Federației Române de Fotbal de a mai descoperi noi talente în fotbalul feminin, în vederea completării loturilor naționale. Formația reșițeană va fi însoţită de antrenorul Daniel Amariei şi de secretarul Asociaţiei Judeţene de Fotbal Caraş-Severin, Daniel Surdu, susţinătorul echipei Banat Girls şi al fotbalului feminin.

„Avem posibilitatea de a vedea la ce nivel de condiţie fizică am ajuns în această perioadă şi să vedem cam ce mai avem de pus la punct până pe data de 12 martie, când trebuie să fim la capacitate maximă, deoarece va începe returul Ligii a II-a. Turneul de la Odorhei este unul naţional, vin 20 de echipe din toată ţara, echipe de Superligă, Liga I şi Liga a II-a. Va fi cu siguranţă un turneu foarte frumos şi mă bucur că putem să participăm la acest turneu, fetele care vor participa sunt doar cele născute în 2000-2001. Sperăm să facem o figură frumoasă, chiar dacă am picat într-o grupă, cel puţin pe hârtie, foarte grea. Noi suntem a patra echipă ca valoare, cel puţin din punct de vedere teoretic. Vreau să-i menţionez şi pe cei ce ne ajută, preparatorul fizic Cristi Tismonar şi colegul meu de pe banca tehnică, Cosmin Şuşman. Au muncit din greu în această perioadă“, a spus antrenorul Daniel Amariei.

Fetele care vor face deplasarea la Odorheiu Secuiesc sunt: Francesca Kovacs, Maria Rusu, Elena Ruvilă, Mădălina Gînju, Cristina Tismonar, Emanuela Domokos, Daria Zglimbea, Denisa Burdan.

ACS Banat Girls Reșița participă cu succes în campionatul Ligii a II-a de fotbal feminin, la nivelul senioarelor, cu șanse reale de promovare în Liga I. Deocamdată, fetele din Banat sunt pe locul al treilea, cu 15 puncte, după Atletic Onix Râmnicu Sărat (17 puncte) și Piroș Security Arad (16 puncte). La finalul sezonului, primele două clasate vor obține promovarea în Liga I.